Βαθμολογία

Νέα επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Νέα επίθεση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για το γεγονός ότι ζητάει μόνιμα εκλογές με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι δεν θέλουν την κυβέρνηση αυτή καθώς δεν τους κάνει τα χατίρια.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Από την πρώτη ημέρα της θητείας σας ως πρόεδρος της ΝΔ ζητήσατε εκλογές κι ας είχαν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τις προηγούμενες εκλογές» 

Παρακολουθούμε την λυσσαλέα προσπάθεια του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος και των μιντιακών συμμάχων του να τυλίξουν την χώρα στο σκοτάδι, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε γενικώς σε συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία δεν βρίσκεται απλώς σε φάση σταθεροποίησης αλλά σε φάση ανάκαμψης και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2017 η ανάπτυξη θα είναι υψηλή και θα προσεγγίσει το 3%.

«Θα μείνετε για πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά όργανα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το χειροκρότησαν, για να συμπληρώσει: «Κοίτα ποιος μιλάει! Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που σε κάθε διακύβευμα ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Δεν είμαστε το ίδιο κ. Μητσοτάκη. Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και να πούμε την αλήθεια.Πώς το λέτε κ.Μητσοτάκη; Συμφωνία αλήθειας; Ε, σήμερα λοιπόν θα πούμε την αλήθεια».

Εκανε λόγο για προσπάθεια της αντιπολίτευσης «να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και αυτό είναι ύβρις και μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις» 

«Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής που κρατάει εγκλωβισμένο τον τόπο» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «27 χρόνια ασύδοτης λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε σήμερα και βάζουμε τέλος σε αυτό το τοπίο».

«Αλήθεια, τι νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Υπονομεύσατε εσείς προσωπικά τον διαγωνισμό» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Και συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας: «Για τον ίδιο λόγο που σαμποτάρατε κάθε προσπάθεια που γίνεται εδώ γιατί δεν θέλατε και δεν θέλετε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό σύστημα στη χώρα για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και στον ελληνικό λαό».

«Δεν έχει ξααγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός. Έχετε απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την υπόθεση Καλογρίτσα τόνισε: «Πώς συμπεριφερθήκαμε εμείς στον δικό μας καναλάρχη; Όταν δεν είχε να πληρώσει έφυγε από τον διαγωνισμό το επόμενο δευτερόλεπτο. Αυτή ήταν η δική μας διαπλοκή».

«Εδώ τηρείται ο νόμος» είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες δέχθηκαν να παραμείνουν στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μέχρι να τελειώσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ συμπλήρωσε «Τώρα το νταβατζηλίκι τελείωσε πραγματικά».

Αποκάλεσε τον κ.Κοντομηνά «υπόδικο» και συνέχισε αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι και τα δύο κόμματα υπήρξαν στο παρελθόν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Η προ ημερησίας συζήτηση

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, με την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναμένεται έντονη.

Η συζήτηση -που ξεκίνησε περίπου στις 15:10 ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 14:30- πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός-, διεξάγεται σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

πηγή: protothema.gr