Βαθμολογία

Απορρίφθηκε η νέα κλήση Κοντομηνά

Με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για νέα κλήση του Δημήτρη Κοντομηνά.

Το αίτημα του κ. Λοβέρδου βασίστηκε στις χθεσινές καταγγελίες του κ. Κοντομηνά ο οποίος φωτογραφίζοντας τον κ.Καλογρίτσα είπε ότι "αυτός που δεν έχει φράγκο" τομν προσέγγισε για συνεργασία ζητώντας του τις ενημερωτικές εκπομπές του ALPHA. Η πρόταση του κ. Λοβέρδου απορρίφθηκε όμως τα όσα ειπώθηκαν δεν έχουν προηγούμενο.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας θέλοντας να επιχειρηματολογήσει κατά της νέας κλήσης Κοντομηνά υπέπεσε σε λεκτικό ατόπημα μιλώντας για εκπομπή αντί για εξεταστική: " Δεν θα κάνουμε την εκπομπή μας πρωινάδικο" είπε ο κ. Λάππας βάζοντας και ο ίδιος τα γέλια με το λάθος του. " Ήρθε εδώ για οκτώ ώρες ο κ. Κοντομηνάς. Απάντησε στα πάντα. Αν κρίνει τώρα ότι έχει να πει κι άλλα είναι δικό του θέμα. Αν θέλει να έρθει εδώ να κάνει σόου και να κάνει πρωινάδικο η Επιτρτοπή δεν πρέπει να το επιτρέψει. Ας βγάλει εκατό δελτία τύπου. Δεν θα μας λέει τώρα εδώ αυτά που λέει" συνέχισε ο κ. Λάππας προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος έβαλε στο παιχνίδι την Ελένη Μενεγάκη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού και ορκισμένο κατά δήλωσή του οπαδό της Ελένης Μενεγάκη Νίκο Καρανίκα: " Μην μιλάτε για πρωινάδικα. Το Μαξίμου το παρακολουθεί αυτό το πρωινάδικο. Ο Καρανίκας αυτό το πρωινάδικο δεν παρακολουθεί;" φώναξε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Σπύρο Λάππα να τον εγκαλεί ότι ρίχνει το επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης της Ν.Δ υποστήριξε ότι ο κ. Κοντομηνάς θα πρέπει να κληθεί ωστόσο ζήτησε συνεννόηση με το Προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να κληθεί σε αυτή την επιτροπή ως αρμοδιότερη.

Την Ελένη Μενεγάκη έβαλε όμως στο παιχνίδι και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής φωτογραφίζοντας τη συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη στο περιοδικό DOWNTOWN: " Ο Κοντομηνάς συνελήφθη ψευδόμενος. Έχω κάνει μηνυτήρια αναφορά. Όποιες καταγγελίες θέλει να κάνει μπορεί να τις κάνει στη Μενεγάκη ή στην ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ. Τις παρακολουθεί και ο επιτελάρχης του Τσίπρα και μετά κάνει σχόλια. Όμως δεν υπάρχει λόγος να έρθει εδώ. Επειδή όμως έγιναν καταγγελίες για Παππά πρέπει να κληθούν εδώ Παππάς και οι καναλάρχες".

Εκτός από την κλήση Κοντομηνά η πλειοψηφία της Επιτροπής απέκλεισε και δεύτερο αίτημα του κ. Λοβέρδου για κλήση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA Μ.Καψή.

ΜΑΥΡΩΤΑΣ: Για Καψή : Θεωρώ ότι θα μπορούσε να συμβάλλει

Για Κοντομηνά: Δεν νομίζω ότι μας είπε και κάτι με το οποίο πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι περισσότερο αντικείμενο της Επιτροπής Θεσμών.

ΦΑΜΕΛΟΣ: Δεν υπάρχει πλειοψηφία για Καψή και Κοντομηνά

Πηγή: parapolitika.gr