Βαθμολογία

Να μην περάσει η UEFA τις αλλαγές

Αποφασισμένες να αντισταθούν με κάθε δυνατό τρόπο και να πολεμήσουν μέχρι τελικής πτώσεως ώστε η UEFA να μην προωθήσει τις ριζικές αλλαγές για τη δημιουργία ενός κλειστού Champions League, εμφανίζονται οι ευρωπαϊκές Λίγκες.

Για άλλη μία φορά, λοιπόν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ''Leaders in Sport Business'', που διεξάγεται στο Λονδίνο, η Ένωση των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών (EPFL) ξεκαθαρίζει πως διαφωνεί πλήρως με τα σχέδια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (που αναμένεται να γίνουν πράξη από την σεζόν 2018-19) για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με «κλεισμένες» θέσεις στους ομίλους για τις ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων και… παραγκωνισμό των πιο «μικρών».

«Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Ο νέος πρόεδρος της UEFA έχει δηλώσει πως θα την επανεξετάσει και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να την αλλάξουμε», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον και συμπλήρωσε: «Υπήρξε ένα κενό στην ηγεσία της UEFA και νομίζω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι το εκμεταλλεύτηκαν και οδήγησαν σε αυτή την αναστάτωση. Θέτουν τις προϋποθέσεις για μία ιδιωτική κλειστή λίγκα στο μέλλον και αυτό το ρίσκο είναι πιο επικίνδυνο από τις αλλαγές αυτές καθ' αυτές».

Τώρα, σε περίπτωση που η UEFA εμμείνει στην απόφασή της, στην EPFL θεωρούν πως ακόμη και τότε, υπάρχει τρόπος αντίδρασης. Πώς; Ορίζοντας αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων την ίδια μέρα και ώρα με τα παιχνίδια του Champions League! Το εντυπωσιακό, επαναλαμβάνουμε, είναι ότι ακόμη και οι… ευνοούμενες Λίγκες της Αγγλίας και της Ισπανίας είναι κατά των αλλαγών που προωθεί η UEFA και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το… παιχνίδι, που, όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και «χοντραίνει».