Βαθμολογία

«Είναι τραγικό κάνουμε προετοιμασία από τον Ιούλιο...»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 του Ηρακλείου, έκανε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ Κώστας Δαύκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά και στην απόφαση του να ενταχτεί στον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος τις συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος: «Σε εμένα προσωπικά συμβαίνει πρώτη φορά αλλά τόσο πολύ το συναντώ. Είναι κάτι τραγικό, κάνουμε προετοιμασία από τον Ιούλιο, έχει μπει Οκτώβρης και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει».

Για τα συνεχόμενα φιλικά που δίνει ο ΟΦΗ: «Τα φιλικά είναι φιλικά, δεν είναι επίσημα. Όλοι περιμένουν τα επίσημα παιχνίδια, προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι σαν να έχει ξεκινήσει η χρονιά».

Για τον τρόπο αντίδρασης που θα μπορούσε να υπάρξει: «Στην Ελλάδα είμαστε, ένα ακόμα κακό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο – είναι και αυτό. Δεν γνωρίζω καν αν αυτό συμβαίνει σε άλλη χώρα. Η Football League δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, δεν γνωρίζω ποια είναι η λύση – αυτό είναι θέμα των αρμόδιων. Πρέπει να κινηθούν πιο ενεργά. Τα παιδιά στον ΠΣΑΠ έχουν βοηθήσει αρκετά τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, αν κοιτάξουμε πιο πίσω δεν υπήρχαν οι διευκολύνσεις που υπάρχουν τώρα».

Για το πως θα επιδράσει στον ΟΦΗ: «Σε καμία περίπτωση δεν κάνει καλό, πιστεύω ότι κάνει κακό. Η ομάδα μπαίνει σε έναν ρυθμό, περνάει ένα στάδιο κούρασης και μέσα από τα φιλικά φορμάρεται ώστε να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Όσο παίρνει αναβολή η έναρξη του πρωταθλήματος, τότε ο σχεδιασμός μένει πίσω».

Για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ: «Για εμένα ο ΟΦΗ αποτελεί πρόκληση. Και σαν ομάδα γιατί έχει ιστορία, δυναμική αλλά και γιατί είναι μια ομάδα που επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ. Έκανα την καλύτερη επιλογή και δεν το μετανιώνω».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα, θα είναι πολύ δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα. Θα είναι ένας «Γολγοθάς» και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί θα μπουν εμβόλιμες αγωνιστικές. Υπάρχουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν όπως εμείς, ο Άρης ή τα Τρίκαλα. Για εμένα, αυτό που μετράει είναι η ομάδα να έχει διάρκεια».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές: «Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Θα υπάρχουν συνεχή παιχνίδια όμως κατά κάποιο τρόπο, αυτό σε κρατάει εγρήγορση. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλή προετοιμασία».

Για το πως έχει εγκλιματιστεί στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η πόλη είναι ωραία, η ομάδα δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς, έχουμε το ΒΑΚ, αυτό το στολίδι, το οποίο το διαθέτουν λίγες ομάδες στην Ελλάδα. Νιώθω πολύ ωραία, έχω εγκλιματιστεί».