Βαθμολογία

Εργομετρικά για τους παίκτες της ΑΕΛ στο μπάσκετ

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, και οι παίκτες της ομάδας μας συνεχίζουν την προετοιμασία, για το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (17:00) στο κλειστό της Νεάπολης, με αντίπαλο τον Αμύντα Δάφνης.

Εξάλλου οι παίκτες ήδη υποβλήθηκαν στα απαραίτητα εργομετρικά τεστ, με το τεχνικό επιτελείο να λαμβάνει τα αποτελέσματα από τους ειδικούς της εταιρείας MyErgolab, την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και για την άρτια διεξαγωγή των μετρήσεων.

Η εταιρία MyErgolab είναι ένα σύγχρονο εργομετρικό κέντρο, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο του 2016. Η καινοτομία του εργαστηρίου έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει δυο αντικείμενα της αθλητικής επιστήμης, την εργοφυσιολογία και αθλητική εμβιομηχανική. Σκοπός του είναι να μεγιστοποιηθεί η αθλητική και ανθρώπινη απόδοση και να προληφθούν πιθανοί τραυματισμοί διαμέσου της αξιοποίησης των δεδομένων που εξάγονται κατά την διάρκεια των μετρήσεων. Το εργαστήριο μπορεί να έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα σχετικά με το κομμάτι της έμπρακτης χρήσης των πληροφοριών από τους προπονητές.