Βαθμολογία

«Όχι» Λεβέντη στο κάλεσμα Καμμένου

Η Ενωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews. Όπως σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους».

Ο κ. Λεβέντης, ωστόσο, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, «έκλεισε» εκ νέου την πόρτα της συνεργασίας. «Δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία» και «δεν νιώθω την ανάγκη να αθροιστώ στο κυβερνητικό σχήμα» είπε, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο.

«Αποψη του κ. Καμμένου είναι αυτή, για την οποία τον ευχαριστώ κιόλας που τη διατύπωσε, αλλά εγώ έχω εκφράσει τη δική μου θέση. Η δική μου θέση είναι ότι δεν θέλω λάφυρα ούτε υπουργεία ούτε τίποτα. Επομένως, δεν θέλω να αθροιστώ πουθενά. Εάν αισθάνομαι ότι κάτι είναι καλό θα το ψηφίσω, σαν Ένωση Κεντρώων, αν είναι κάτι κακό αρνούμαι ψήφο. Αυτή είναι η θέση μου» είπε ο κ. Λεβέντης.

«Στο κάλεσμα για άθροιση (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συν Ένωση Κεντρώων, αν αυτό θέλουν) δεν μπορώ να το κάνω, γιατί εγώ απέναντι στους ψηφοφόρους της ΕΚ έχω αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις και κοιτάω τι θέλουν και οι ίδιοι. Οι ίδιοι δεν θέλουν να πάμε με την κυβέρνηση (...) Αυτή είναι η άποψή μου γι' αυτό το κάλεσμα. Ξέρει ο κ. Καμμένος ότι εάν ήθελα, θα το είχα κάνει νωρίτερα» συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη, δε, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βασίλης Λεβέντης απέκλεισε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, γιατί δεν προσφέρεται για τσόντα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πηγή: protothema.gr