Βαθμολογία

Κετσπάγια: «Μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχω εγώ»

Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό με 3-0. Ό,τι είχε σχεδιάσει ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν του βγήκε με την ομάδα του να παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τις επιλογές του και την εικόνα της Ένωσης, ενώ μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τον ίδιο. Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Ήρθαμε να παίξουμε. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς από την αρχή, εκεί που λέγαμε ότι θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε καλά, δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε. Δεχτήκαμε γκολ νωρίς και αυτά που είχαμε πει, χρειαζόταν πολλά περισσότερα από αυτά που δείξαμε στο χορτάρι.

Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην επανάληψη, αλλά κάναμε λάθη που μας στοίχισαν σε γκολ. Το τρίτο γκολ ήρθε από μία καραμπόλα, κάναμε κάποιες ευκαιρίες, μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε γκολ και πιστεύω ότι δεν αξίζαμε κάτι όπως παίξαμε. Όταν παίζεις ένα ματς χρειάζεται πολλά περισσότερα πράγματα για να διεκδικήσεις κάτι και δεν το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο».

Κακή αμυντική λειτουργία, στο τρανζίσιον έτρωγε φάσεις η ΑΕΚ, επιθετικό πλάνο ανάπτυξης κανένα. Τι δουλέψατε μέσα στην εβδομάδα;

«Αν δούλευαν όλα αυτά, δεν θα χάναμε το παιχνίδι. Όταν δεν ζητάς την μπάλα και δεν τρέχεις και δεν παλεύεις, είναι αυτά που μέσα στο ντέρμπι χρειάζονται πολύ. Εμείς στη μεσαία γραμμή είχαμε τον Μάνταλο που ήταν τραυματίας και ήταν ο καλύτερός μας παίκτης. Η ομάδα χρειάζεται ηγέτες σε τέτοια παιχνίδια και δυστυχώς είχαμε μόνο έναν. Είναι αυτό που είπαμε, πήγαμε λίγο καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, το δεύτερο γκολ σίγουρα μας έκοψε τα πόδια. Για αυτό τον λόγο ήρθε και το τρίτο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, μπορούσαμε και εμείς να βάλουμε κάποιο γκολ, αλλά χρειαζόμασταν περισσότερα πράγματα σε ένα ντέρμπι για να διεκδικήσεις κάτι».

Πώς εξηγείτε ότι ο Λαμπρόπουλος έμεινε μέχρι το 90';

«Δεν θέλαμε να τον τιμωρήσουμε επειδή έκανε κάποιο λάθος. Είχαμε τον Σιμόες, αλλά τον τελευταίο καιρό παίζει με πρόβλημα στο πόδι. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Λαμπρόπουλου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Θέλαμε να βάλουμε παίκτες που ήταν 100% έτοιμοι. Είχα μιλήσει με τον Σιμόες, δεν ήταν έτοιμος, χρειάζεται θεραπεία και ελπίζω σε δύο εβδομάδες θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Από τα λεγόμενά σας, ρίχνετε την ευθύνη στους παίκτες. Εσείς δεν ευθύνεστε;

«Μεγαλύτερο μερίδιο το έχω εγώ. Εμείς κάναμε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτοί που έπαιξαν 60-70 λεπτά, δεν βοήθησαν».

Είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, πόσο δύσκολη είναι η επόμενη μέρα για εσάς;

«Πάντα είναι δύσκολο, ειδικά όταν δουλεύεις στην Ελλάδα. Παρόλο που τώρα ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και σίγουρα όταν ξεκινάς το πρωτάθλημα περιμένεις καλύτερη απόδοση από την ομάδα, περιμένεις καλύτερο αποτέλεσμα, σίγουρα όλα αυτά δεν τα είχαμε σήμερα. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε, έχουμε πολλά παιχνίδια και πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν ξέφυγε καμιά ομάδα. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε για να παίξουμε καλύτερα. Εχουμε και κάποιους παίκτες που χρειάζονται χρόνο, γιατί ήταν μετά την προετοιμασία και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα όπως φαίνονται απ' έξω. Διορθώνεται η κατάσταση μόνο με τη σκληρή δουλειά».

Στον τομέα της ψυχολογίας θεωρήσατε ότι θα είχατε μία εύκολη αποστολή επειδή ο Ολυμπιακός είχε χάσει τα προηγούμενα δύο παιχνίδια του;

«Όχι, όταν ξέρεις ότι ο Ολυμπιακός παίζει δύο ματς που δεν πιστεύω ότι άξιζε να τα χάσει, ξέρεις ότι η τύχη μπορεί να γυρίσει. Πιστεύω ότι τα δύο γκολ που δεχτήκαμε, ήταν εύκολα και αν τα αποφεύγαμε, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Δεν σημαίνει ότι όταν κερδίζεις, το αξίζεις ή το αντίθετο. Δεν ήμασταν όλοι μαζί έτοιμοι και δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι».

Ο Μπακασέτας έξω δεξιά και σέντερ φορ, ο Λαμπρόπουλος αμυντικός χαφ, χωρίς τον Αλμέιδα φαίνεται να μην έχει σχέδιο πώς θα παίξετε με τον σέντερ φορ. Μήπως πρέπει να ξαναδείτε το υλικό; Κι επίσης υπάρχει ο Γαλανόπουλος για τα χαφ.

«Ο Γαλανόπουλος ήταν άρρωστος και πριν από λίγο γύρισε. Επαιξε στο πρώτο επίσημο ματς, τον πιστεύω, αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα. Δεν ήρθα εδώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Η παρουσία μας δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτό. Ο πρώτος που φταίει για αυτή την εικόνα είμαι εγώ. Σε ένα ντέρμπι χρειάζεται τρέξιμο, πάθος και αγωνιστικότητα. Είπαμε ότι κάποια λάθη που κάναμε μάς στοίχισαν. Αν και δεν παίξαμε καλά, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα».