Βαθμολογία

Πετράκης: «Να βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται»

Δεν έκανε καλό ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα, αλλά έστω και έτσι πήρε τη νίκη το απόγευμα του Σαββάτου (1/10) με μία πολύ ωραία έμπνευση του νεαρού Βιδάλ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα και γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου το όνομά του αναφέρθηκε αρκετά και από τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος φρόντισε να ρίξει τους τόνους σχετικά με όσα ακούγονται για τον «μεγάλο ΠΑΣ» που ξαφνικά πρέπει να κερδίζει παντού. Αναλυτικά είπε:

«Πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς κερδίσαμε μια ομάδα με πολύ καλή οργάνωση στο παιχνίδι της –και αμυντικά και μπροστά- και με ποιότητα στην επίθεση. Γι’ αυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όπως ευχαριστημένος είμαι κι από τη νοοτροπία και την προσπάθεια - ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, στο β' ημίχρονο. Καθώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και στο α'. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χωρίς να παίξουμε και χωρίς να γίνουμε ιδιαίτερα δημιουργικοί, καταφέραμε και κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα».

Για την ώθηση που έδωσε στον ΠΑΣ η είσοδος του Βιδάλ: «Ο Βιδάλ μας βοήθησε πάρα πολύ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε στο α’ ημίχρονο ήταν ότι η μπάλα δεν έμπαινε στο επιθετικό τρίτο καθόλου, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε επικίνδυνοι. Η παρουσία του συγκεκριμένου παίκτη άλλαξε τα δεδομένα σ’ αυτό το κομμάτι. Έμεινε η μπάλα στα πόδια μας, έβαλε το γκολ, έκανε και ορισμένες πολύ καλές πάσες. Συν το ότι η αμυντική μας οργάνωση στο β’ ήταν πάρα πολύ καλή. Στην ουσία δεν κινδυνεύσαμε, πέρα ίσως από κάποιο περιφερειακό σουτ ή κάποιο στημένο. Αυτός ο συνδυασμός και η τύχη, μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη».

Για την αξιοποίηση του Βιδάλ: «Εγώ προσπαθώ όλους τους παίκτες που έχω στα χέρια μου να τους αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα σ’ αυτούς είναι και ο Βιδάλ. Εγώ δε θέλω να βιάζομαι ως προπονητής. Θέλω να έχω υπομονή. Στο τέλος θα κριθούμε...».

Για τη συνέχεια της ομάδας: «Επειδή διαβάζω κάθε μέρα σχόλια, "μεγάλη ομάδα ο ΠΑΣ", ψηλώσαμε ξαφνικά ή αλλάξαμε επίπεδο και πρέπει να κερδίζουμε παντού... Θα πρέπει να βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται. Αν δείτε τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, θα καταλάβετε πολύ καλώ τι εννοώ. Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. Ούτε υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Για μένα, για να κερδίσεις, πρέπει να κάνεις το καλύτερο. Αυτό θα σου δείξει αν αξίζεις να είσαι κάπου. Άλλωστε, το έχω ξαναπεί: το να λέμε είναι εύκολο, το να κάνουμε είναι δύσκολο. Κι εμείς δε θέλουμε να λέμε. Προσπαθούμε και θέλουμε να κάνουμε...