Βαθμολογία

Γρηγορίου: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Τρεις ήττες για την Κέρκυρα στο πρωτάθλημα σε τρία παιχνίδια που δεν ήταν χειρότερη. Σύμφωνα, μάλιστα με τον Μιχάλη Γρηγορίου ό,τι έγινε με τον Πλατανιά, έγινε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του ήταν σωστά στημένη τακτικά, έκλεισε τους χώρους, δεν δεχόταν φάσεις, αλλά στο τέλος δεν πήρε τίποτα από το ματς λόγω του εντυπωσιακού γκολ του Βιδάλ στο 80'. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Στο ίδιο έργο θεατές. Ό,τι έγινε με τον Πλατανιά, το ίδιο έγινε και σήμερα. Ένα παιχνίδι που, αν μη τι άλλο, ξέραμε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του ΠΑΣ, κλειστό, το οποίο φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κι αυτό έγινε, αλλά, δυστυχώς, εις βάρος μας. Στο α’ είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Ντουαλά, για να προηγηθούμε, αλλά μ’ ένα σουτ, καταφέραμε και χάσαμε και σήμερα.

Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Επαναλαμβανόμενη, όμως, σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε, να δουλέψουμε παραπάνω. Αλλάζουμε σχηματισμούς, ψάχνουμε πρόσωπα, ώστε να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω που φαίνεται ότι μας χρειάζεται...».

Για το τι έχει εντοπίσει ότι φταίει: «Για ελλείψεις στο ρόστερ –έχω ξαναερωτηθεί- δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή την περίοδο. Η βασική μας αδυναμία είναι ότι θα "πληρώσουμε" σε κάθε παιχνίδι κάποια αδράνεια. Δε δεχόμαστε φάσεις. Ας πάρουμε τα στατιστικά. Δεν εξετάζω το ματς μετά το γκολ, καθώς ο αντίπαλος θα έβρισκε χώρους. Είναι καθαρά θέμα αδράνειας και τύχης. Αλλά την τύχη ας την αφήσουμε στην άκρη κι ας ασχοληθούμε με το τι πρέπει να διορθώσουμε, ώστε να έχουμε τις λεπτομέρειες με το μέρος μας…».

Για το αν υπήρξε σωστή τακτική αντίδραση μετά την είσοδο του Βιδάλ: «Ο Βιδάλ έκανε το σουτ απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ξέχωρα απ’ αυτό, υπάρχει και η ποιότητα, το ταλέντο του παίκτη. Και στο β’ δεν είχαμε κενά, δεν κινδυνεύσαμε. Μπορεί να μη δημιουργήσαμε κι εμείς, αλλά δε δεχτήκαμε κιόλας. Και, αν μη τι άλλο, η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα – ως την επίτευξη του γκολ. Περάσαμε, άλλωστε, τον Χιντζίδη, καθώς θέλαμε ένα καλό στημένο, ένα φάουλ έξω απ’ την περιοχή, πράγματα που έχει ο Στράτος, για να μπορέσουμε να "κλέψουμε" το παιχνίδι. Δε νομίζω ότι φαινόταν πως μπορούμε να το χάσουμε».

Για τις ψυχολογικές συνέπειες της νέας ήττας: «Δεν το συζητάμε... Βεβαίως και επηρεάζουν. Οι ήττες είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε. Έχουμε ξαναπεράσει από ανάλογη κατάσταση. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης κι εκεί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση, για να μπορέσουμε να το βγάλουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πάρα πολύ νωρίς στο Πρωτάθλημα, δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά, αν δεν το πιστεύουμε εμείς ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση...».