Βαθμολογία

Αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ

Αλλαγή υπάρχει στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ την φετινή σεζόν, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/9) ο ΕΣΑΚΕ. Σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε, οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θα προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά για να διεκδικήσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου. Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια».