Βαθμολογία

Παρών από Απόλλων Σμύρνης στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη

Το παρών στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, που έλαβε χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, έδωσε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Οι διοίκηση της Ελαφράς Ταξιαρχίας με εκπρόσωπο τον Διεθύνοντα Σύμβουλο, Παναγιώτη Ιωάννου, παρευρέθηκε στην ιστορική στιγμή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη (τη μοναδική ελληνορθόδοξη εκκλησία που έμεινε ανέπαφη από τη Μικρασιατική καταστροφή).

Πρόκειται για τον πρώτο Ορθόδοξο Μητροπολίτη Σμύρνης μετά το Χρυσόστομο που μαρτύρησε στις 14 Σεπτεμβρίου 1922, του οποίου ιδιόχειρη υπογραφή φέρει το καταστατικό ίδρυσης της ομάδας. Από την ιστορική αυτή τελετή, δεν θα μπορούσε να λείπει η ΠΑΕ Απόλλων που δια του εκπροσώπου της κ. Παναγιώτη Ιωάννου, συνεχάρη το νέο Μητροπολίτη Σμύρνης για τα νέα του καθήκοντα και του παρέδωσε αναμνηστικά της ομάδας.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων:

«Ηταν μεγάλη τιμή για εμάς στην ΠΑΕ Απόλλων που δώσαμε το ”παρών” στη μοναδική αυτή ιστορική συγκυρία. Ενενήντα τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του μάρτυρα Χρυσόστομου, ιδρυτικού μέλους της ομάδας μας, με βαθιά συγκίνηση παρακολουθήσαμε την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου και ακούσαμε να ηχεί ξανά η καμπάνα της ελληνοορθόδοξης εκκλησίας! Η 24η Σεπτεμβρίου 2016 θα αποτελέσει μια ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της Σμύρνης αλλά και για την ΠΑΕ Απόλλων, που ξεκινώντας την ιστορική διαδρομή της από τα εδάφη αυτά, όλα τα χρόνια αυτά διατήρησε αναλλοίωτα τα ιστορικά χρώματα της ομάδας: το μπλε και το λευκό! Συνεχίζουμε ως ομάδα, να γράφουμε ιστορία».