Βαθμολογία

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Το ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της κρίσιμης διάσκεψης, την ερχόμενη Παρασκευή, της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο καλείται να αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες .

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και οι τηλεοπτικές εταιρείες ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία στρέφονταν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό.

Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα. Την ίδια ώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε δεκτές – χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων- τις 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν άδεια, αλλά και επιλαχούσες στεφόντουσαν η μια κατά της άλλης.

Υπενθυμίζεται ότι παρεμβάσεις είχαν καταθέσει η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ), η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα, η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha, ο Antenna, ο ΣΚΑΙ και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Τέλος , αξίζει να σημειωθεί ότι στις 10 Οκτωβρίου προσδιορίστηκαν και θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριου Κρέτσου, ενώ μεταξύ των άλλων, τρέφονται και κατά αποφάσεων του κ. Κρέτσου (όπως είναι οι 228, 253, 254/2016 αποφάσεις) που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, όπως επίσης στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών.