Βαθμολογία

Ελευθερόπουλος: «Πρέπει να χτίζεις βήμα - βήμα»

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρουσιάστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και μίλησε για τη δουλειά που σκοπεύει να κάνει στους Αρκάδες.

Ο Γιώργος Μποροβήλος ήταν αυτός που καλωσόρισε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, λέγοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον νέο μας προπονητή. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει δείξει ήθος στην προπονητική και ποδοσφαιρική του καριέρα. Να ξεκαθαρίσω πως ήταν ο μόνος προπονητής στον οποίο απευθύνθηκε η διοίκηση μετά τον Μάκη Χάβο».

Στη συνέχεια ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης πήρε τον λόγο: «Είναι τιμή και χαρά που ήμουν η πρώτη επιλογή, οι άνθρωποι του Αστέρα έχουν μεγαλώσει όχι μόνο Αστέρα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα οι προσδοκίες ενός προπονητή μπορούν να καλυφθούν μέσα από ελάχιστες ομάδες και ο Αστέρας είναι μια τέτοια.  Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό προπονητή και βρίσκω μια ομάδα πολύ δουλεμένη, μέρα με τη μέρα θέλουμε να δουλέψουμε να κερδίσουμε χρόνο να περάσουμε τη φιλοσοφία, ώστε να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον Αστέρα εκεί όπου πρέπει να είναι».

Για ενδεχόμενες αλλαγές : «Πρέπει να δεις πρώτα τι υλικό έχεις στα χέρια σου, σήμερα κάναμε την πρώτη μας προπόνηση, μια προπόνηση γνωριμίας, χρειάζεσαι αρκετό διάστημα να δεις τι μπορεί να σου προσφέρει ο εκάστοτε παίκτης. Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του, εγώ θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό να κάνω τους ποδοσφαιριστές μου να κατανοήσουν την φιλοσοφία μου, θα δούμε μέχρι τον Ιανουάριο, σε πολλές θέσεις το ρόστερ είναι υπερπλήρες, κάτι που αποτελεί πολυτέλεια για τον προπονητή».

Για το γεγονός πως ο Αστέρας δεν έχει πάρει ακόμη νίκη και το πόσο επηρεάζει αυτό την ψυχολογία: «Θα δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι τον Ιανουάριο, θα αξιολογήσουμε το ρόστερ. Η ψυχολογία έρχεται από την καλή δουλειά, όσο αισθάνεται πως βελτιώνεται ο παίκτης τόσο ανεβαίνει η ψυχολογία του».

Για το πρώτο πράγμα που σκοπεύει να ζητήσει από τους παίκτες του: «Σήμερα ασχοληθήκαμε με τα τακτικά ζητήματα, οι παίκτες μου είναι εκείνοι που θα μάθουν πρώτοι τι θέλω από αυτούς».

Για τους στόχους της ομάδας: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση, είναι τεράστια προπονητική ευκαιρία για εμένα, επικρατούν οι καταλληλότερες συνθήκες για τον προπονητή στην ομάδα. Οι στόχοι είναι καθημερινοί, κάθε μέρα να γίνεται όλο και καλύτερη προπόνηση, ώστε την Κυριακή να είμαστε βελτιωμένοι, πρέπει να χτίζεις βήμα βήμα. Να σχεδιάζεις σαν να ξέρεις πως θα είσαι στην ομάδα για 20 χρόνια, αλλά να ζεις σαν να είναι η τελευταία σου προπόνηση».