Βαθμολογία

Μπαξεβάνος: «Μένει να δουλέψει για να κάνει το βήμα παραπάνω»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό  Libero 107.4 fm, της Θεσσαλονίκης έκανε ο προπονητής του Κισσααμικού Σπύρος Μπαξεβάνος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στις συνεχόμενες αναβολές της έναρξης του πρωταθλήματος, όσο και στην μεταγραφή του γιου του Νίκου στην Λάτσιο, στον οποίο είπε: «κοίτα να ξεφύγεις από την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς νιώθει για τη μεταγραφή του γιου του στην Λάτσιο:

«Σαν πατέρας είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Πήγε εκεί, τον είδαν και ήδη βρίσκεται εκεί 2 εβδομάδες. Είναι στην δεύτερη ομάδα της Λάτσιο τώρα ο Νίκος».

Για το πότε ήρθε στον Άρη ο Νίκος Μπαξεβάνος:

«Από τα 12 πήγε στην ομάδα του Άρη. Πέρασε από όλα τα στάδια. Πέρσι ήταν στην κ17. Θέλαμε και εμείς να κάνει το κάτι παραπάνω, γιατί σε αυτή την ηλικία από 16-18 θέλουν δουλειά στο τακτικό κομμάτι και εκεί πρέπει να δουλεύουν τα δικά μας παιδιά. Σαν κεντρικός αμυντικός ήταν καλή επιλογή να παίξει στην Ιταλία που το πρώτο που δουλεύουν είναι η αμυντική τακτική. Είτε με 4, είτε με 3 αμυντικούς που είναι και της μόδας πλέον, να προσαρμοστεί σε αυτήν την τακτική».

Για το αν ήθελε ο Νίκος να μείνει στον Άρη:

«Δεν είχαμε πρόβλημα με αυτό απλώς έψαχναν κεντρικό αμυντικό και το πλεονέκτημα του Νίκου είναι ότι είναι αριστεροπόδαρος. Του είχα πει ότι παρόλο που έπαιζε πιο μπροστά σαν αμυντικό χαφ, τα χαρακτηριστικά του ήταν για κεντρικός αμυντικός και από την στιγμή που είναι αριστεροπόδαρος και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά από τους 100 κεντρικούς αμυντικούς οι 10 είναι αριστεροπόδαροι και οι 2 είναι καλοί. Το σημαντικό είναι ότι είναι ένα παιδί σοβαρό και κατασταλαγμένο. Τώρα μένει να δουλέψει για να κάνει και το βήμα παραπάνω».

Για τη θητεία του στον Κισσαμικό:

«Είναι η 4η διαδοχική σεζόν μου στον Κισσαμικό. Βρήκα μια ομάδα που έχει οργανωθεί και λειτουργεί από φίλους, βρήκα πράγματα που με βοηθούν να λειτουργήσω σαν προπονητής. Μας παρέχουν τα πάντα και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι κάνουμε προπόνηση σε πλαστικό αγωνιστικό χώρο και μόνο τον αγώνα δίνουμε στα «Περιβόλια». Είναι πολύ καλό γήπεδο και για εμάς και για τον κόσμο».

Για το πρωτάθλημα:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Τον πρώτο λόγο θα τον έχουν ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, ο Απόλλων, η Λαμία. 5 ομάδες που έχουν ενισχυθεί ενώ οι άλλες ομάδες είναι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω. Η ήττα από την Λαμία πιστεύω θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στον Άρη και το χρονικό σημείο που ήρθε αυτή. Αν δεν μπεις να «ματώσεις» στο γήπεδο δεν μπορείς να νικήσεις κανέναν».

Για το αν το πρόβλημα του Άρη θα είναι η προσαρμογή στο πρωτάθλημα:

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα τον περιμένουν κλεισμένοι, θα έχει πολύ μικρούς χώρους, θα παίζουν στην αντεπίθεση. Πρέπει να είναι αποφασισμένος και να δίνει σε κάθε αγώνα τον καλύτερό του εαυτό. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έχει το υλικό, έχει τους παίκτες, έχει και έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος στο στόχο του. Ο Άρης πρέπει να πάει στην φυσική του θέση και οι παίκτες του νομίζω ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος:

«Δυστυχώς δεν έχω καμία ενημέρωση. Αυτό είναι πολύ κακό για τους ποδοσφαιριστές. Κουράζεται ψυχολογικά ο ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς αυτά έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και στον μικρό είπα «κοίτα να ξεφύγεις από την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου». Και εμείς που το αγαπάμε προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση αλλά δυστυχώς μας «χτυπάνε» από παντού».

Για τον ΟΦΗ:

«Έχει το όνομα. Έχει ενισχυθεί με καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα θα έχει και αυτός την πίεση να ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Δεν θα είναι εύκολο ούτε για τον Άρη, ούτε για τον ΟΦΗ. Και τα Τρίκαλα και ο Απόλλων και η Λαμία έχουν πολύ δυνατές ομάδες. Αυτές οι ομάδες έπαιξαν και στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Football League και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».