Βαθμολογία

Αρχισε η συγκομιδή βαμβακιού στη Λάρισα

Ξεκίνησε στη Λάρισα η συγκομιδή του βαμβακιού όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεπαγγελματικής, στα 2.300.000 – 2.350.000 στρέμματα κυμάνθηκαν φέτος οι εκτάσεις καλλιέργειας, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αναμένεται να έχουμε υψηλή ποιότητα και καλές στρεμματικές αποδόσεις.

Επίσης οι βροχές του Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια. Οσο για τις τιμές παραγωγού αυτές αναμένεται να κυμανθούν πάνω από το όριο των 50 λεπτών το κιλό. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Χρ. Σιδηρόπουλου, παραγωγού και προέδρου του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών στον ΑγροΤύπο.

Όπως σημειώνει «οι βροχές των τελευταίων ημερών επηρέασαν την ποιότητα σε κάποιες περιοχές των πρώιμων βαμβακιών. Όμως στις υπόλοιπες περιοχές η ποιότητα είναι πολύ καλή. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα έχει καλό καιρό και η συγκομιδή θα εξελιχθεί χωρίς προβλήματα. Σήμερα οι τιμές για το βαμβάκι φτάνουν στα 53 λεπτά το κιλό παραδοτέο στο εκκοκκιστήριο». Οσο για τις στρεμματικές αποδόσεις είναι υψηλές με ένα ποτιστικό χωράφι να φέρνει μέχρι και 450 κιλά ανά στρέμμα...

kosmoslarissa.gr (Τ.Π.)