Βαθμολογία

Κοντονής: «Ειλικρινής διάλογος για όλα τα προβλήματα»

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Super League σήμερα Τρίτη (27/9) παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Ο Ζακυνθινός πολιτικός κατα την αποχώρηση του τόνισε ότι υπήρξε ειλικρινής διάλογος για όλα τα προβλήματα, ενώ όπως δήλωσε θα δοθεί παράταση στο θέμα με την κάρτα φιλάθλου.

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε επίσης και στις πρόσφατες επιθέσεις σε συνδέσμους φιλάθλων, ενώ σχολίασε και το φετινό πρωτάθλημα εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερο.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση να παρευρεθώ στη συνεδρίαση και αποχωρώ με ικανοποίηση. Είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο, έθεσα τα ζητήματα που αφορούν την ευταξία στα γήπεδα και την τήρηση των νόμων, ενώ άκουσα προβλήματα, προτάσεις και ιδέες. Συζητήσαμε εκτενώς και σε πνεύμα ειλικρίνειας. Η κυβέρνηση θέλει τις σχέσεις της να τις διαπερνά η ειλικρίνεια και η κατανόηση των διαφορετικών απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο για να λύνουμε προβλήματα κι όχι να τα παρατηρούμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης», τόνισε αποχωρώντας από τη συνεδρίαση.

Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου είπε:

«Μου ζήτησαν μια παράταση για την κάρτα φιλάθλου και θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί. Θα δούμε το εύρος της. Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό με νομοθετική παρέμβαση, αλλά είναι ένα μέτρα που θα προωθήσει την ευταξία στα γήπεδα και θα μας επιτρέψει να έχουμε φιλάθλους και οικογένειες που δεν θα κινδυνεύουν. Από το να εφαρμοστεί προβληματικά, καλύτερα να εφαρμοστεί με καθυστέρηση. Να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και να μην κινδυνεύει κανένας, θεατής ή εργαζόμενος».

Για τα επεισόδια μακριά από τα γήπεδα, με τις πρόσφατες επιθέσεις σε συνδέσμους φιλάθλων δήλωσε:

«Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε τα γήπεδα να μην είναι νησίδες παρανομίας, αλλά να είναι ενταγμένα στη νομιμότητα. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε».

Τέλος, για το πώς κρίνει μέχρι τώρα το πρωτάθλημα, είπε:

«Είναι νωρίς. Θέλω να είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε φέτος ένα καλύτερο πρωτάθλημα».