Βαθμολογία

Ο Τζήμας… απέλυσε on air τον Μπίλη

Τη λύση της συνεργασίας με τον Λεωνίδα Μπίλη γνωστοποίησε on air τη Δευτέρα (26/9) ο Θανάσης Τζήμας, ο οποίος κατονόμασε και τον διάδοχο. Με συνέντευξή του στον σταθμό «Θεσσαλία Τηλεόραση», ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας ενημέρωσε ότι δεν προέβη σε αλλαγή προπονητή για «θέματα τεχνικά».

Ο κ. Τζήμας υποστήριξε ότι ο Μπίλης «έκανε το λάθος να ανακατευτεί σε διοικητικά θέματα», ενώ όσον αφορά τον αντικαταστάτη κατονόμασε τον Στέφανο Ξηροφώτο, «πίσω από τον οποίον υπάρχει μία ομάδα, που έχει προετοιμαστεί εδώ και δύο βδομάδες, επιχειρηματίες οι οποίοι θα βάλουν χρήματα».

Αναλυτικά όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της Νίκης Βόλου: «Κατόπιν βαθιάς σκέψεως, αναγκάζομαι ν’ αλλάξω προπονητή, όχι για θέματα τεχνικά. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που είναι ταγμένος, να κάνει προπονητική, να κάνει παιδεία, να καταλαγιάζει το κύμα στ’ αποδυτήρια, αν υπάρχει, να αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ήττας και να μην επιρρίπτει ευθύνες στα παιδιά και να λέει για τη δεύτερη κίτρινη που πήρε ένας παίκτης. Αυτά ειπώθηκαν και με στεναχώρησαν πάρα πολύ.

Δεν είναι όμως η αλλαγή του προπονητή γι’ αυτά τα θέματα, αλλά γιατί έκανε το λάθος να ανακατευτεί σε διοικητικά θέματα. Δεν ξέρω αν το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο ή από αγάπη. Είναι τέτοιο το καθεστώς στη Δ.Ε. ποδοσφαίρου και του προέδρου, που είναι ο μόνος που εκλέχτηκα με 114 ΝΑΙ, για να τη διαφυλάξω, να την πάω στην άλλη κατηγορία και να κάνω αυτά τα οποία υποσχέθηκα.

Δημιουργήθηκαν ανύπαρκτα θέματα. Κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν την παιδεία να καταλάβουν ότι εγώ προστατεύω τον Ερασιτέχνη, τα τιμολόγια  προς τον Ερασιτέχνη, τα τιμολόγια προς το όνομα του κ. Τζήμα. Τα πάντα λειτουργούν διατραπεζικά, όταν και εφόσον πρέπει. Δεν φτάνει μόνο να κοπεί ένα τιμολόγιο, αλλά να φέρει έπειτα και την ένδειξη εξοφλήθηκε.

Αυτά τα διαδικαστικά θέματα τα έχουμε συζητήσει με τον κ.  Φάτση και έχουμε διαφυλάξει τόσο πολύ τον Ερασιτέχνη. Η Νίκη διαθέτει ένα ταμείο, το οποίο θα το διαχειριστούμε με συνέπεια, για να ολοκληρωθούν τα έργα, τα οποία, επειδή έτσι είναι ο νόμος, κόλλησαν σε ένα θέμα, που θα λυθεί και δε χρειάζεται να το σχολιάσω.

Η εφορία, ακόμα κι αν καταβάλεις τη δόση σε ΙΚΑ και εφορία, μπορεί να σου μπλοκάρει τα χρήματα, αν περάσουν μέσω λογαριασμών. Είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είναι ένα ποσό που το πληρώνουμε για χρέη παλιά του Ερασιτέχνη. Από την Τετάρτη θα βάλουμε μπρος με τους μηχανικούς να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο.

Μαζί με την εταιρεία, που έχει κάνει την εισαγωγή, θα προσπαθήσουμε να βρούμε την οδό που θα απελευθερώσει όλο το εμπόρευμα. Και να μην υπάρχει λύση σ’ αυτό, θα πληρωθεί εφάπαξ όλο το ποσό του Ερασιτέχνη και θα ολοκληρώσουμε το έργο με 15-20 μέρες καθυστέρηση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Αναφορικά με τον νέο τεχνικό σχολίασε: «Ο κ. Ξηροφώτος θα είναι ο νέος προπονητής, θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παικτών να μην υπάρξει το παραμικρό στο πλάνο που σχεδιάσαμε. Από πίσω από τον κ. Ξηροφώτο υπάρχει μία ομάδα, που έχει προετοιμαστεί εδώ και δύο βδομάδες, επιχειρηματίες οι οποίοι θα βάλουν χρήματα και έχουν δώσει χρήματα, που υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό, για να ολοκληρωθούν τα έργα. Ανοίγει μία καινούργια σελίδα για τη Νίκη και όλοι θα βλέπουν συνεχόμενα έργα».