Βαθμολογία

Βάρντι: «Μου έχει μείνει το στίγμα του ρατσιστή»

Στην αυτοβιογραφία του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «SUN», ο Τζέιμι Βάρντι αναφέρεται στο στίγμα του ρατσιστή που του έχει μείνει λόγω παλαιότερης φραστικής επίθεσης σε έναν Ιάπωνα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα αναφέρει στο βιβλίο ο 29χρονος επιθετικός της Λέστερ, ακόμα και το να τον αποκαλούσαν εγκληματία θα ήταν καλύτερο από το να έχει την ταμπέλα του ρατσιστή.

Ο Βάρντι εμφανίζεται, επίσης, σοκαρισμένος με το γεγονός ότι όποιος αναζητά το επώνυμό του στο διαδίκτυο βλέπει τη λέξη ρατσιστής να εμφανίζεται μαζί.

«Οι περισσότερες κατηγορίες εξαλείφονται μετά από κάποιο διάστημα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να διαγραφεί αυτό που έγινε τον Ιούλιο του 2015» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βάρντι για όσα συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι όταν αποκάλεσε «βρωμοϊάπωνα» έναν πελάτη σε ένα καζίνο.

«Η λέξη ρατσιστής είναι μόνιμο στίγμα εναντίον του ονόματός μου. Είναι χειρότερο από το να έχεις λερωμένο ποινικό μητρώο. Κάποιοι άνθρωποι δεν πρόκειται να με συγχωρήσουν ποτέ, άλλοι όμως μπορεί να αποδεχθούν ότι έκανα λάθος και να αναγνωρίσουν ότι έμαθα από αυτό. Είναι φρικτό να πληκτρολογούν τα παιδιά μου το όνομά μου στο youtube και στη google και να βλέπουν τη λέξη ρατσιστής από δίπλα» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι είναι μετανιωμένος για ό,τι συνέβη:

«Ήμουν θυμωμένος εκείνη τη στιγμή, είχα και πολύ καιρό να πιω, μα ποτέ δεν θα έλεγα τη λέξη «βρωμοϊάπωνας» (Jap), αν γνώριζα ότι ήταν ρατσιστική. Μου αρέσει να πίνω και απολαμβάνω να τραβάω την προσοχή. Έχω κάνει καβγάδες, έχω περάσει μία νύχτα στο κελί της φυλακής. Μπορεί να είμαι μπελάς, όμως, σίγουρα ένα πράγμα δεν είμαι. Κι αυτό είναι ρατσιστής».