Βαθμολογία

Βάρντι: «Μόνιμο το στίγμα του ρατσιστή πάνω μου»

Την απογοήτευσή του πως η «ταμπέλα» του ρατσιστή έχει... κολλήσει μια για πάντα στον ίδιο, εκφράζει μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας του, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, ο 29χρονος επιθετικός της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι.

Ο Άγγλος διεθνής φορ τονίζει μάλιστα, ότι μία τέτοια κατάσταση είναι πολύ πιο επώδυνη από το να έχεις «λερωμένο» ποινικό μητρώο, ενώ σοκάρεται, επίσης, από το γεγονός ότι τα παιδιά του βρίσκουν λήμματα στο ίντερνετ με τη λέξη «ρατσιστής» δίπλα από το όνομα του πατέρα τους.

«Οι περισσότερες κατηγορίες εξαλείφονται μετά από κάποιο διάστημα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να διαγραφεί αυτό που έγινε τον Ιούλιο του 2015», αναφέρει για το περιστατικό, όπου αποκάλεσε «βρωμοϊάπωνα» έναν πελάτη σε καζίνο και συνεχίζει:

«Η λέξη «ρατσιστής» είναι μόνιμο στίγμα εναντίον του ονόματός μου. Είναι χειρότερο από το να έχεις γεμίσει το ποινικό σου μητρώο. Κάποιοι άνθρωποι δεν πρόκειται να με συγχωρήσουν ποτέ, άλλοι βεβαίως όμως, μπορεί να αποδεχθούν ότι έκανα λάθος και να αναγνωρίσουν ότι έμαθα από αυτό. Είναι φρικτό να πληκτρολογούν τα παιδιά μου το όνομά μου σε Youtube και Google και να βλέπουν τη λέξη «ρατσιστής» από δίπλα».

Ακόμη, νιώθει μετανιωμένος που απηύθυνε τη λέξη αυτή στον άνθρωπο εκείνο δηλώνοντας κατηγορηματικά πως μπορεί να δημιουργεί προβλήματα πολλές φορές, αλλά δεν είναι ρατσιστής. Συγκεκριμένα, λέει:

«Ήμουν θυμωμένος εκείνη τη στιγμή, είχα και πολύ καιρό να πιω (αλκοόλ), μα ποτέ δεν θα έλεγα τη λέξη «βρωμοϊάπωνας» (Jap), αν γνώριζα ότι ήταν ρατσιστική. Μου αρέσει να πίνω και απολαμβάνω να τραβάω την προσοχή. Έχω κάνει καβγάδες, έχω περάσει μία νύχτα στο κελί της φυλακής. Μπορεί να είμαι μπελάς, όμως, σίγουρα ένα πράγμα δεν είμαι. Κι αυτό είναι ρατσιστής».