Βαθμολογία

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές για να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Πρώτος κατέθεσε την δόση ύψους 14.53 εκατ.ευρώ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ήδη από την Παρασκευή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ μέρους της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατέθεσε το ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ.

Πλέον, απομένουν ο Θοδωρής Κυριακού ο οποίος πρέπει να καταβάλει 25,3 εκατ. ευρώ και ο Ιωάννης Καλογρίτσας ο οποίος θα καταβάλει 17,53 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, όποιος δεν καταβάλλει έγκαιρα τα χρήματα ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό και η άδεια θα περάσει στον επόμενο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει σε εκκρεμότητα και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας:

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), θα καταβάλει συνολικό τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ.
Ο Θοδωρής Κυριακού, ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, θα καταβάλει τίμημα 75,9 εκατ. ευρώ.
Ο Ιωάννης Καλογρίτσας, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), θα καταβάλει τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)., θα καταβάλει τίμημα 73,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή:newpost.gr