Βαθμολογία

Εργοτέλης: «Όσα γράφονται ή ακούγονται είναι ανακριβή»

Σε διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για πληρωμές του ποδοσφαιρικού τμήματος, και δη πριν από το εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τον Ατσαλένιο, προέβη με ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργοτέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, για το οποίο έχει γίνει ήδη «κουβέντα», περί πληρωμών στο ποδοσφαιρικό τμήμα ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Επειδή το οικονομικό, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πολύ περισσότερο μάλιστα σε ομάδες όπως ο Εργοτέλης, όπου για πολλά χρόνια αυτό ήταν το μεγάλο κι άλυτο πρόβλημα, καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί, ακόμα κι όταν αυτό που γράφεται δεν είναι αρνητικό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι περιμένουν πολλοί στη γωνία, εντός κι εκτός Εργοτέλη, να εκμεταλλευτούν και να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν την παραμικρή είδηση ή πληροφορία, το παραμικρό λάθος ή πρόβλημα μας, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες ή να καλύψουν δικές τους αδυναμίες και προβλήματα...

Η νέα διοίκηση από την πρώτη στιγμή, προτού καν αναλάβει επίσημα τα ηνία του Συλλόγου, έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, βαθύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον Εργοτέλη επί πολλά χρόνια, όσο ελάχιστες διοικήσεις ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών σωματείων σ' ολόκληρη την Ελλάδα έως τώρα φέτος. Όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπου δημιούργησε μια ομάδα με ένα τεράστιο, έως υπερβολικό, μπάτζετ για τα δεδομένα της κατηγορίας και της εποχής, αλλά και για τα υπόλοιπα τμήματα και τις ανάγκες του Συλλόγου (ακαδημίες, «θυγατρικές» ομάδες, εγκαταστάσεις, παλιές οφειλές κλπ.). «Ντρεπόμαστε» να λέμε το συνολικό ποσό που έχουμε ήδη δαπανήσει...

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, όχι μόνο όλα τα μέλη (ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, στελέχη κλπ.), ακόμα κι όσοι αποχώρησαν, έχουν εξοφληθεί πλήρως για τα δεδουλευμένα, από τις αρχές του μήνα και όχι αυτές τις μέρες, αλλά οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν πληρωθεί προκαταβολικά για 2-3 μήνες. Μάλιστα, απ' ότι πληροφορούμαστε, λίγοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, με εξαίρεση αυτούς στις 5-6 κορυφαίες ομάδες της χώρας, έχουν πάρει ήδη τόσα χρήματα...

Συνεπώς, τα όσα γράφονται ή ακούγονται περί πληρωμών ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα, για ανύψωση ηθικού ή παροχή επιπλέον κινήτρου, είναι εντελώς ανακριβή.

Οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη δεν χρειάζονται κανένα ειδικό κίνητρο για να κάνουν το καθήκον τους. Είναι όλοι όχι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές, στο σύνολο τους οι καλύτεροι της κατηγορίας, αλλά επιπλέον και σωστοί επαγγελματίες και πάνω απ' όλα καλά «παιδιά» (στοιχείο απαραίτητο στο νέο Εργοτέλη). Γνωρίζουν πολύ καλά που και γιατί έχουν έρθει, τι προοπτική υπάρχει, πόσο τυχεροί είναι και τι πρέπει να κάνουν...

Είμαστε βέβαιοι ότι και την Κυριακή θα κάνουν αυτό που πρέπει, αυτό που ξέρουν και μπορούν να κάνουν, αγωνιζόμενοι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με ικανότατους παίκτες και τεχνική ηγεσία, ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με σταθερή και σοβαρή διοίκηση, ένα σύλλογο «κόσμημα» για το Ηράκλειο.

Τέτοια παιχνίδια δεν κερδίζονται ούτε λόγω υψηλών μπάτζετ, ούτε λόγω χρημάτων, ούτε λόγω «ονομάτων». Κερδίζονται με τη θέληση, το πάθος, τη δίψα για νίκη και διάκριση. Κι εμείς πιστεύουμε, ή μάλλον ξέρουμε, ότι πέρα από ποιότητα διαθέτουμε κι απ' αυτά τα χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, η ευχή μας για τον αυριανό αγώνα, είναι μία:

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ! ΚΙ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...

ΥΓ. Επί τη ευκαιρία, στα πλαίσια της άριστης σχέσης των δύο συλλόγων και του άριστου κλίματος που επικρατεί, προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων, προτείνουμε πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο πρόεδροι να μπουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και να χαιρετήσουν τους ποδοσφαιριστές και διαιτητές, δίνοντας το καλό παράδειγμα και δείχνοντας στους φιλάθλους ότι είμαστε συμπολίτες και φίλοι, αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Επίσης, πέρα της καθιερωμένης φωτογράφησης των δύο ενδεκάδων, να γίνει και μία μ' όλους τους παίκτες μαζί. Ας πρωτοπορήσουμε, δείχνοντας σ' όλη την Ελλάδα πως πρέπει να διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΑΣ ΤΗ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΚΟΣΜΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.»