Βαθμολογία

Πυρά Γκούμα κατά Πειθαρχικής Επιτροπής

Για επιλεκτικές αποφάσεις από την ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ κάνει λόγο ο Τέλης Γκούμας. Ο διοικητικός της ΕΠΣΛ αφήνει αιχμές για το πόσο ανεξάρτητα λειτουργεί η Π.Ε. και τη νομιμότητα της σύνθεσής της, παράλληλα κάνει

λόγο για καθεστωτική λειτουργία της Ένωσης και διερωτάται εάν για κάποια σωματεία υπάρχει διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο. Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Γκούμα, όπως επισημαίνει ο ίδιος στη δήλωσή του, στάθηκε το ότι η Π.Ε. της ΕΠΣΛ δεν κάλεσε για εξηγήσεις παράγοντα που πρόσφατα έκανε λόγο για «εξόφληση περσινών υποχρεώσεων» αναφερόμενος σε διαιτησία αγώνα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τέλη Γκούμα:

«Επιλεκτικές αποφάσεις από μια «ανεξάρτητη» Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία έχει μη νόμιμη σύνθεση. Βάσει του καταστατικού δεν προβλέπεται αναπληρωματικό μέλος, όπως η κ. Πολύζου, όταν μάλιστα έχει εργασιακή σχέση με την Ένωση καθότι είναι η λογίστριά της. Πέρυσι ήταν τακτικό μέλος. Φέτος εμφανίζεται χωρίς απόφαση Δ.Σ. τακτικό μέλος η κ. Φροξυλιά, η οποία είναι ασκούμενη του προέδρου της Πειθαρχικής, κ. Σπυράτου, ο οποίος κατά δήλωσή του είναι ο δικηγόρος του προέδρου της Ένωσης. Αν αυτό είναι ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή που εκδικάζει υποθέσεις των σωματείων, εμένα θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω τόσο προς το νομικό όσο και το ηθικό μέρος, που θεωρώ και το πιο σοβαρό... Και ενώ πέρυσι έδειχναν ιδιαίτερη ευαισθησία σε δηλώσεις παραγόντων και μάλιστα υπήρχε και η προτροπή του προέδρου της Ένωσης προς την Πειθαρχική με τη φράση «παρ’ τους τα λεφτά» για συγκεκριμένο σωματείο και παράγοντα, φέτος έχουμε το σκανδαλώδες φαινόμενο, παράγοντας που στο φύλλο της Δευτέρας στην έγκριτη εφημερίδα «Ελευθερία» άφησε σαφείς υπαινιγμούς για «εξόφληση υποχρεώσεων» από την περσινή χρόνια κατά συγκεκριμένου διαιτητή και κατά συνέπεια κατά της Ένωσης της οποίας είναι μέλος ο διαιτητής, η ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή κωφεύοντας δεν κάλεσε καν για εξηγήσεις τον παράγοντα.

Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την λειτουργία της επιτροπής; Υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια; Οι δικοί μας και οι άλλοι; Μήπως όσοι μας υπερασπίζονται στις γενικές συνέλευσης υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο; Ζήτω η εξυγίανση... Αλλά έτσι γίνεται όταν η Ένωση λειτουργεί με καθεστωτική μορφή, με το αποφασίζω και διατάσω, χωρίς συμβούλια, χωρίς πρακτικά, με αποφάσεις της εκτελεστικής γραμματείας, που συμπτωματικά τα μέλη είναι συνέταιροι σε επιχείρηση... Και μάλιστα έχουν πέρα των παράνομων αποφάσεων και τη διαχείριση του πολύπαθου ταμείου της Ένωσης.

Δεν ξέρω αν αυτά τα νέα ήθη και έθιμα, που επαίρεται ο πρόεδρος, είναι νόμιμα. Αλλά ηθικά απέχουν παρασάγγας από την ηθική και αισθητική των Λαρισαίων παραγόντων, που σύντομα θα σας κατατάξουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του περήφανου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας».

Τέλης Γκούμας μέλος ΔΣ ΕΠΣΛ

πηγή: eleftheria.gr