Βαθμολογία

Σε Λάρισα και Αγρίνιο τα βλέμματα

Συνεχίζεται το τριήμερο 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της ΑΕΛ υποδέχεται τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στις 20:30 στο AEL FC ARENA, με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να θέλει να ξεχάσει την τραγική εμφάνιση της Κέρκυρας και την ήττα με 2-0, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Πειραιά επ ουδενί δεν θέλει να σκέφτεται απώλεια βαθμών στον Κάμπο ενόψει του επικείμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο, ενώ για τους πρωταθλητές Ελλάδος υπάρχει και ο αγώνας για το Europa League με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Η 5η αγωνιστική ξεκινάει Σάββατο με τρία παιχνίδια όπου το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό στο Αγρίνιο στις 20:30 με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε μια δύσκολη έξοδο των "πράσινων" με την πάντα επικίνδυνη ομάδα του Αγρινίου. Το "τριφύλλι" θέλει το 3/3 στην δύσκολη έδρα των "καναρινιών" προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και να πάει με άλλον αέρα στην Ισπανία για την αναμέτρηση με την Θέλτα. Ο Παναιτωλικός με όπλο την έδρα του θα προσπαθήσει να κάνει την ζημιά στον αθηναϊκό σύλλογο και να προσθέσει ακόμα μια επιτυχία με τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ.

Η αρχή του Σαββάτου πάντως θα γίνει στα Ιωάννινα και την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πλατανιά στις 16:00, ένα ματς που ξυπνάει ευχάριστες μνήμες στους Γιαννιώτες καθώς από αυτό το ματς πέρσι είχε ουσιαστικά σφραγιστεί η παρθενική έξοδος στο Europa League με την νίκη 2-0. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα προσπαθήσει για το 2/2 στην έδρα της, ενώ οι Κρητικοί μετά τις νίκες με Κέρκυρα και Λεβαδειακό θέλουν συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων και στην Ήπειρο.

Στις 18:15 στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος υποδέχεται την Βέροια με τους "κυανέρυθρους" να θέλουν το 3/3, ενώ η Βασίλισσα του Βόρρα έχει δύο ήττες όμως ήταν απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να κάνει σεφτέ στην Πλατεία.

Στην Τούμπα το μεσημέρι της Κυριακής στις 16:00 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ξάνθη και θέλει ακόμα μια νίκη απέναντι στους Θρακιώτες που δεν ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα με 2 ήττες και θα προσπαθήσουν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης.

Στα δυο ματς των 18:15 της Κυριακής υπάρχει η αναμέτρηση των δυο ομάδων που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσαν, με εξαίρεση πέρσι, ενώ φέτος έχουν ξεκινήσει απογοητευτικά το πρωτάθλημα και αναφερόμαστε στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Αθηναίοι και Αρκάδες δεν έχουν ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα και θέλουν την αρχή από το μεταξύ τους παιχνίδι στο Περιστέρι καθώς τρίτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα θα φέρει περαιτέρω απογοήτευση. Στο έτερο ματς της ίδιας ώρας στην Λιβαδειά ο Λεβαδειακός θέλει την πρώτη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα που προέρχεται από την νίκη με την ΑΕΛ και θέλει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και στην Βοιωτία.

Τέλος η αυλαία πέφτει την Δευτέρα στις 19:30 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Ηρακλή. Από την μια η Ένωση που έχει δύο νίκες και θέλει το 3/3 προκειμένου να πάει στον Πειραιά χωρίς βαθμολογικές απώλειες και την πρώτη μάχη τίτλου με τον Ολυμπιακό και από την άλλη ο Ηρακλής που είναι άξιος συγχαρητηρίων για την μεγαλειώδη προσπάθεια που καταβάλλει παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

16:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς

18:15 Πανιώνιος - Βέροια

20:30 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

16:00 ΠΑΟΚ - Ξάνθη

18:15 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

18:15 Λεβαδειακός - Κέρκυρα

20:30 ΑΕΛ - Ολυμπιακός

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

19:30 ΑΕΚ - Ηρακλής

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ