Βαθμολογία

«Δεν ξεκινάμε χωρίς έσοδα»

Δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν δεν υπάρξουν συμφωνίες για έσοδα, επισήμανε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Στις δυσκολίες της Football League και των παραγόντων αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Αχαρναϊκού Λεωνίδας Λεουτσάκος με δηλώσεις του στο Yellow Radio. Ο παράγοντας των «πρασίνων» ανέφερε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά και με χορηγό, δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεουτσάκου:

Σχετικά με το κρίσιμο Δ.Σ. της Football League:

«Η Β’ Εθνική είναι μια κατηγορία που μόνο το 20% είναι από χορηγίες και έσοδα. Είναι μια κατηγορία που οι επενδυτές ματώνουν. Δεν είναι Super League, δεν έχει μεγάλα έσοδα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι ομάδες, και πρέπει να βρεθεί μια λύση που να είναι βιώσιμη. Αυτήν την στιγμή τέτοια λύση δεν υπάρχει. Σαφώς ο κ. Σφακιανάκης εκλέχθηκε ομόφωνα, είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και είχε διατελέσει και στην παλιά ΕΠΑΕ, έχει κάνει κάποιες προσπάθειες, αλλά αν δεν βρεθεί κάποια πηγή εσόδων έστω για να ξεκινήσουμε στοιχειωδώς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε, δεν μπορούμε να πληρώνουμε παίκτες, Ι.Κ.Α. εφορία, όλα αυτά είναι πάγια τον μήνα, είναι κάποια έξοδα που πληρώνουν οι πρόεδροι από την τσέπη τους».

Σχετικά με τα νούμερα που ακούστηκαν για το τηλεοπτικό και το χορηγικό:

«Εμείς σαν Football League κάναμε μια πρόταση που ζητάμε ένα οικονομικό πλαφόν. Όλη η πρόταση για την Football League είναι 4.000.000, αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει. Ο άνθρωπος προσπαθεί να βγει λύσεις, τηλεοπτικά είναι δύσκολο να βρούμε. Τώρα προσπαθούμε μέσω μιας επιτροπής να είμαστε όλοι μαζί να στηρίξουμε και τον πρόεδρο».

Σχετικά με τα περσινά έσοδα του Αχαρναϊκού:

«Πέρυσι είχαμε μια αλλοπρόσαλλη αντιμετώπιση, τα πρόστιμα ήταν παράλογα, για ένα μπουκαλάκι νερό φάγαμε 60.000 πρόστιμο. Αλλά όταν έχεις τόσο πρόστιμο δεν μπορείς να έχεις και έσοδα. Για αυτό και φέτος πήγαμε στην λύση να κάνουμε ριζική ανανέωση. Κάτι πρέπει να γίνει στο πρωτάθλημα και πρέπει να μπει και η Ε.Π.Ο.. Δηλαδή η Super League πληρώνει τους διαιτητές μετά από 5 μήνες και εμείς αν δεν τους πληρώσουμε δεν γίνετε παιχνίδι. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, η εφορία κάνει 100 δώσεις η Ε.Π.Ο. δεν κάνει μισή, πως θα επιβιώσουν οι ομάδες; Εμείς δεν είμαστε η Super League να έχουμε έσοδα 1,5 και 2,5 εκατομμύρια, δεν έχουμε έσοδα από πουθενά».

Για το τι είπε ο κ. Τζανόπουλος:

«Είπε ο άνθρωπος ότι αν εγώ είμαι, δεσμεύομαι να περάσω κάποια πράγματα, να τα δούμε, να τα συζητήσουμε, αλλά με το «θα» και το «να τα δούμε» δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Σχετικά με την επιτροπή:

«Η επιτροπή που συστήσαμε το ζητήσαμε εμείς, και είπαμε ότι δεν νοείται η Football League να μην έχει κάνει ραντεβού με τον κ. Κοντονή. Το δεύτερο είναι να κάνουμε ένα ραντεβού με την Super League, δεν νοείται πρωτάθλημα Super League να μην βοηθάει την Β’ Εθνική, δηλαδή αν διαλύσουμε εμείς τι θα γίνει; Θα παίζουνε μόνοι τους;».

Για την βράβευση του Γκιρτζίκη:

«Αυτή ήταν μια βράβευση που ήθελε να την κάνει ο πρόεδρος στο πρόσωπο του κ. Γκριτζίκη για το αυτοδιοίκητο και τα λοιπά, εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει η Football League να ανακατευτεί με την Ε.Π.Ο., δεν έχουμε καμία δουλειά».

Σχετικά με το σύστημα παρακολούθησης και αν υπάρχει στο γήπεδο του Αχαρναϊκού:

«Υπάρχουν κάποια γήπεδα στην Β’ Εθνική που έχουνε πρόβλημα όπως και το δικό μας. Σε ένα δημοτικό στάδιο για να βάλεις κάμερες θα πρέπει να περάσει Δ.Σ., υπάρχουν πολλά προβλήματα για αρκετές ομάδες. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι δυνατές ομάδες με μεγάλα συμβόλαια, πως θα επιβιώσουν αυτές οι ομάδες; Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να υπάρχει Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πρέπει να υπάρξει και ένας νόμος να παίζουν περισσότεροι Έλληνες, δηλαδή το Ελληνικό ποδόσφαιρο τι θα γίνει;

Σαν επίσημος Αχαρναϊκός, αν δεν πέσουν οι υπογραφές εγώ είμαι της άποψης να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εγώ το λέω καθαρά. Η Football League είναι ένας συνεταιρισμός, αν δεν πάμε ενωμένοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Για τις περσινές αποχωρήσεις:

«Και τώρα έχει γίνει αυτό, την στιγμή που συζητάμε ομάδες έχουν πρόβλημα επιβίωσης, πόσο θα αντέξουν χωρίς να πάρουν ένα έσοδο. Στο τέλος θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα μείνουμε 8 ομάδες. Η αρχή του Αχαρναϊκού είναι αυτή, ή όλη μαζί ή δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα».

Σχετικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε από την επιτροπή:

«Αύριο έχουμε ραντεβού με τον πρόεδρο, και τρέξιμο, τρέξιμο και δουλειά, αύριο θα δούμε ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε».