Βαθμολογία

Όλα ανοιχτά για τις τηλεοπτικές άδειες

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα του Νίκου Παππά το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9). Με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι δεν μπορούν να δοθούν εγγυήσεις σε κανέναν από τους 4 νικητές του πολύκροτου διαγωνισμού.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «θα έχουμε νόμιμες άδειες για πρώτη φορά», ενώ υποστήριξε ότι «έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις. Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν την Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας.

Μιλάμε για μία πραγματικότητα όπου θα έχουμε νόμιμες άδειες για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας.

Το δελτίο ειδήσεων του ΣKAΪ είναι τα επιχειρήματα του κ. Αλαφούζου, το δελτίο του ALPHA είναι τα επιχειρήματα του κ. Κοντομηνά, το δελτίο του STAR είναι τα επιχειρήματα του κ. Βαρδινογιάννη.

Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού. Θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί. Μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο, θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο.