Βαθμολογία

Δουλειά σε βάθος από την Πελασγιώτιδα (Pics)

Πίσω από την πρώτη ομάδα της ιστορικής Πελασγιώτιδας, υπάρχουν τα πολύ σημαντικά τμήματα υποδομών όπου αριθμούν τουλάχιστον 200 παιδιά με αξιόλογους προπονητές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Ο προπονητής κ. Θανάσης Κουτσαφτίκης, την Τρίτη (20/9) μίλησε πριν την προπόνησηςστο athleticlarissa.gr.

Κουτσαφτίκης: «Να βελτιώσουμε τις συνθήκες που δουλεύουν τα παιδιά»

«Το εφηβικό τμήμα είναι ο προθάλαμος της ανδρικής ομάδας. Θέλουμε να καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια η ομάδα της «Πέλας» να διαθέτει παιδιά από τα σπλάχνα της. Αυτό θέλει πολύ δουλειά απ’ όλους και από τη διοίκηση και τους προπονητές και τα παιδιά. Μας ενδιαφέρει πολύ η διαμόρφωση του σωστού χαρακτήρα των παιδιών και φυσικά η βελτίωσή τους πάνω στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες που δουλεύουν τα παιδιά με νούμερο ένα το γηπεδικό».

Μπάσιος: «Απόλυτα ευχαριστημένος»

Το λόγο πήρε ο Θοδωρής Μπάσιος που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στο εφηβικό της «Πέλας». «Έχω τέσσερα χρόνια στην ομάδα, γίνεται πολύ καλή δουλειά και εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Οι προπονήσεις γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και οι προπονητές μας βοηθάνε πάρα πολύ. Εγώ θέλω να προχωρήσω και να πάω ψηλά. Όνειρό μου είναι να παίξω στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα».

Κατσιάνης: «Πολύ καλή δουλειά»

Ο Νίκος Κατσιάνης είναι 14 ετών και παίζει ως δεξί μπακ – χαφ στην «Πέλα». «Έχω τρία χρόνια στην ομάδα. Εδώ γίνεται πολύ καλή δουλειά, ο προπονητής μας είναι πολύ καλός και έχουμε δεθεί όλα τα παιδιά αφού είμαστε μια γειτονιά και μια οικογένεια. Τα νεαρά παιδιά έχουν ταλέντο και εγώ θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Πίπιλας: «Να ανεβάσουμε τερματοφύλακες στην πρώτη ομάδα»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής τερματοφυλάκων των ακαδημιών της «Πέλας» Θωμάς Πίπιλας. «Δούλεψα στο Αργυροπούλι και στον Τοξότη με τον Χρήστο Γκάτα, έχουμε τέσσερις κίπερ στο εφηβικό και έναν ακόμη από το προπαιδικό. Προσπαθούμε από πέρυσι με την έλευση του κ. Κουτσαφτίκη στα τμήματα υποδομών να βγάλουμε τερματοφύλακες για την πρώτη ομάδα. Μας βοηθάει πολύ η διοίκηση και οι προπονητές και πιστεύω πως με σωστό προγραμματισμό και προπόνηση να βελτιώσουμε τα παιδιά για τη θέση του τερματοφύλακα και να πάνε πιο πάνω».

Μπάσιος: «Πολύ σωστή δουλειά»

Ο 13χρονος τερματοφύλακας της «Πέλας» Χρήστος Μπάσιος (αριστερά) ανέφερε: «Είμαι για 3η χρονιά στην ομάδα, είμαι πολύ ευχαριστημένος και με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μας που μας δουλεύει πολύ σωστά».

Γκουράϊ: «Να καταφέρω το όνειρό μου»

Ο 15χρονος Γιόζεφ Γκουράϊ (δεξιά) είναι τερματοφύλακας και μας είπε: «Είχα πέντε χρόνια στην ομάδα και επανήλθα πέρυσι. Προσπαθώ να καταφέρω το όνειρό μου να γίνω τερματοφύλακας και πιστεύω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά γιατί εγώ έχω πολύ σημαντική βελτίωση».

Κιός: «Η άνοδος έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής του παιδικού κ. Σίμος Κιός που ανέφερε: «Έχω δύο τμήματα το παιδικό και το προπαιδικό και συνεργασία με το εφηβικό και τον κ. Κουτσαφτίκη. Στόχος μας είναι η ψυχαγωγία των ποδοσφαιριστών μέσα από το άθλημα, αλλά χρόνο με το χρόνο όσο ανεβαίνουν επίπεδα να εξειδικεύονται για να στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα. Ταυτόχρονα είμαι και παίκτης στη μεγάλη ομάδα, η άνοδος έρχεται μόνο από σκληρή δουλειά και επιμονή μέσα από το στόχο. Εύχομαι στα νέα παιδιά να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνουμε, να έχουν καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και στις υπόλοιπες ομάδες να έχουν υγεία».

Κουτσικούλης: «Να γίνω επαγγελματίας»

Από το παιδικό μίλησε ο Βάϊος Κουτσικούλης που είναι 12 ετών, αμυντικό χαφ. «Έχω πέντε χρόνια στην ομάδα, εδώ γίνεται πολύ καλή προπόνηση, είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και όνειρό μου είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Τσιγγάνης: «Μας παρέχει όσα θέλουμε η ομάδα»

Τέλος ο Γιώργος Τσιγγάνης είναι 12 ετών κεντρικός αμυντικός. «Έχω τρία χρόνια στην ομάδα, είμαι ευχαριστημένος από τις προπονήσεις, είναι ένα σωματείο που μας παρέχει όσα χρειάζεται μια ποδοσφαιρική ομάδα, θέλω να γίνω και εγώ επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».