Βαθμολογία

Απολύθηκαν από Star, Alpha οι δημοσιογράφοι

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση που αποκαλύφθηκε εχθές, με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες δημοσιογράφους του Star και του Alpha, οι οποίοι κατηγορούνται ότι φορώντας περούκες, παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές, επειδή δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, φέρονται ότι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και γυαλιά ηλίου τη συνοδεία του Νίκου Παππά.

Νίκος Παππάς: Τεράστια αθλιότητα η πράξη τους

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παππά, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Το star διακόπτει τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας, το Star ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Alpha «παγώνει» τον Δημάδη

Εξηγήσεις από τον Θάνο Δημάδη ζητεί ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Όπως σημειώνει «σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».

Η Εφημερίδα των Συντακτών "αδειάζει" τον ανταποκριτή της Θάνο Δημάδη

Η Εφημερίδα των Συντακτών αποδοκιμάζει τις ενέργειες του ανταποκριτή της στη Νέα Υόρκη Θάνου Δημάδη, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου». Κάνει λόγο επίσης για «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους με τις περούκες: Αποδοκιμάζουν ή όχι τα κανάλια τέτοιου είδους τακτικές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού με τη μεταμφίεση των δύο δημοσιογράφων, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητάει να πάρουν θέση τα Μέσα που εργάζονται οι δύο ανταποκριτές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου: «Το χθεσινό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, όπου δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και χρέωναν τα ποτά τους στην ελληνική αποστολή, δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη «αποστολή».

Στο σημείο αυτό, υπογραμμίζουν πως «τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές οφείλουν να πάρουν θέση. Αποδοκιμάζουν ή όχι τέτοιου είδους «δημοσιογραφικές» τακτικές;».

Τέλος, σημειώνουν πως «οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο πόλεμος ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δύσκολα κρύβεται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις».

Απάντηση Θάνου Δημάδη μέσω Facebook

Την ώρα που ο Δ. Σουλτογιάννης, διέψευδε τη σύλληψη και αρνιόταν τις περούκες, ο Θ. Δημάδης με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επιχείρησε να διακωμωδήσει τα όσα έλαβαν χώρα, ενώ επιβεβαίωνε ότι πράγματι μεταμφιέστηκε.

Μάλιστα, ανέβασε στο Facebook, φωτογραφία του με περούκα και έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη, τονίζοντας ότι το "ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες".

«Έχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει από στυλ και χρώμα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Facebook και twitter τρολάρουν τις... περούκες των δημοσιογράφων

Με ένα hashtag και αρκετή δόση χιούμορ σχολίασαν οι χρήστες του facebook το περιστατικό που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, με τους δημοσιογράφους που... μεταμφιέστηκαν
Φωτιά έχουν πάρει τα social media με την είδηση ότι οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης από τον Alpha και Δημήτρης Σουλτογιάννης από το Star, που εργάζονται ως ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες φόρεσαν περούκα και «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ». Οι χρήστες του Facebook και twitter σχολιάζουν το συγκεκριμένο περιστατικό, χρησιμοποιώντας το #peroukagate.

parapolitika.gr