Βαθμολογία

Χάβος: «Είμαστε ακόμα στην αρχή»

Δεύτερη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα, ο οποίος μετά τον Πανιώνιο δεν τα κατάφερε ούτε εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον νίκησε με 2-1 το βράδυ της Δευτέρας (19/9).

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Χάβος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αποβολή του Μπέρτου, είπε πως ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστικό ρυθμό λόγω Ευρώπης, ενώ μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«H αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλύτερο ρυθμό, λόγω των ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός στις στατικές φάσεις. Δεχθήκαμε δύο κρύα γκολ και όταν το σκορ είναι 0-2 στο 24' όλα γίνονται πιο δύσκολα. Θεωρώ ότι μετά την ψυχρολουσία είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Τσουκαλά. Θεωρώ άδικη την αποβολή του Μπέρτου. Έδιωξε την μπάλα ο ΠΑΟΚ και ύστερα παίκτης του ΠΑΟΚ έπιασε την μπάλα με τα χέρια... Στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την αμυντική ισορροπία, και βγάλαμε ένα γκολ. Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησαν μέχρι το 90'. Όλα παίζονται μέχρι το τέλος. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ».

Για την επόμενη ημέρα του Αστέρα: «Συνεχίζουμε τη δουλειά. Θέλει πολλή υπομονή και πολλή δουλειά ακόμα. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο. Το ξέρουμε ότι υπάρχει πίεση και είναι λογικό διότι είμαστε επαγγελματίες. Θέλουμε δουλειά και στο τακτικό κομμάτι και στο αμυντικό. Η ομάδα θα μπει στο δρόμο των επιτυχιών».

Για την αποβολή του Μπέρτου, που τη χαρακτήρισε άδικη: «Επειδή ήμουν μπροστά στην φάση, όταν έγινε, στην διεκδίκηση, ο Μπέρτος χτύπησε τον Κρέσπο άθελά του. Αν το ήθελε, είναι σωστή η αποβολή του. Όταν σταμάτησε η φάση, παίκτης του ΠΑΟΚ έπιασε την μπάλα με τα χέρια και έπρεπε να δει κίτρινη».

Για το αν ισχύει ακόμα η ατάκα που είχε πει σύμφωνα με την οποία κανείς δεν θα θέλει να παίζει με τον Αστέρα: «Έχω ακόμα την ίδια άποψη, είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Χάσαμε τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Δημούτσο. Τελευταία στιγμή είχαμε πρόβλημα με τον Ιγκλέσιας, αλλά κατάφερε και έπαιξε. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα...».

Για το γεγονός ότι ο Αστέρας βρισκόταν πίσω στο σκορ (0-2) από το 24': «Είπαμε στο ημίχρονο ότι αυτό που έπρεπε να προσέξουμε και έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο ρυθμό, λόγω των ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Ήμασταν καλοί στα τρεξίματά μας αν και παίζαμε με 10 παίκτες και παράλληλα προσπαθήσαμε μέχρι το 90'. Είναι σημαντικό αυτό για την ψυχολογία των παικτών».