Βαθμολογία

Αναδιάρθρωση και μείωση των ομάδων στην Serie A

Την αναδιάρθρωση και παράλληλα την μείωση των ομάδων της Serie A προανήγγειλε με δηλώσεις του στο ιταλικό κρατικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά και ενώ είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για πρωτάθλημα 10 ομάδων, ενώ και ο Κάρλο Ταβέκιο τάχθηκε υπερ της αναδιάρθρωσης και της μείωσης των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας:

«Οι ομάδες πρέπει να γίνουν 18 προκειμένου ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα. Η μείωση από 20 σε 18, θα δώσει ένα νέο ενδιαφέρον, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και το θέαμα και όταν υπάρχει θέαμα, ο κόσμος έρχεται» τα λόγια του προέδρου, που όπως παραδέχθηκε «το γεγονός πως οι ομάδες θα γίνουν 18 και αυτές της Serie B και της Lega Pro (Β’ και Γ’ εθνική αντίστοιχα), θα πρέπει να τις απορροφήσουν, αφού γίνουν και εκεί οι απαραίτητες αλλαγές, θα είναι αρχικά σαν μία γροθιά στο στομάχι για το οικονομικό σκέλος, όλα όμως σιγά σιγά θα βελτιώνονται».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τι ς άμεσες προσωπικές ενέργειες για να «τρέξει» την διαδικασία λέγοντας:

«Έχω έτοιμη την μελέτη. Θα συναντηθώ την εβδομάδα αυτή με τους εκπροσώπους των κατηγοριών και θα τους θέσω το τελεσίγραφο για άμεση αλλαγή. Είναι ένα θέμα που είχα θίξει από πέρσι. Πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει γίνει το παραμικρό.».

Ακολούθως αναγνώρισε τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά φάνηκε αισιόδοξος υποστηρίζοντας:

«Με ένα πλάνο τριών ή τεσσάρων ετών μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στην αρχή θα προκύψουν οικονομικά προβλήματα, στην πορεία όμως θα ξεπεραστούν, αφού θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και θα το ποδόσφαιρο θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Είναι κάτι που θα βοηθήσει και την εθνική ομάδα», ενώ έκλεισε τονίζοντας πως «το πρωτάθλημα πρέπει να διεξάγεται σε γήπεδα μεγάλων πόλεων, όπως το Μιλάνο, η Ρώμη και η Νάπολι».