Βαθμολογία

Βαρούχας: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη διαιτησία»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε για την καλύτερη διαιτησία που βλέπουμε στα γήπεδα της Super League, αλλά προβλέπει πως τα δύσκολα τώρα θα ξεκινήσουν για τους ρέφερι.

Aναλυτικά όσα είπε στον Sport24 Radio 103,3:

"Είχαμε φάσεις για συζήτηση σε αυτή την αγωνιστική της Super League. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί θα παίξουν και μεταξύ τους οι μεγάλοι. Βλέπουμε μία καλυτέρευση στην διαιτησία. Η προσέγγιση των διαιτητών είναι πιο προσεκτική. Δεν γίνεται να μην κάνουν λάθη οι διαιτητές. Βλέπουμε και στα διεθνή πρωταθλήματα τι λάθη γίνονται", σχολίασε αρχικά ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Για την απόδοση των διαιτητών στην 4η αγωνιστική της Super League: "Στο Ξάνθη – Πανιώνιος ο διαιτητής Καραντώνης πέρασε χωρίς να προβληματίσει. Ένα offside έχασε και δεν θα δώσουμε σημασία.

Στο Πλατανιάς – Λεβαδειακός, ο διαιτητής Νεοφυτιάδης ήταν καλός. Στο πρώτο γκολ είχαμε «καραμπόλα» και όταν έχουμε «καραμπόλα» το γκολ είναι offside. Ο βοηθός δεν το υπέδειξε είχαμε offside, ωστόσο ήταν δύσκολη φάση. Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Μανούσου.

Στον αγώνα της ΑΕΚ υπάρχει μία φάση, με τον Μπακασέτα να κάνει ένα φάουλ έξω από την περιοχή, πίσω από το τοίχος υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ ακίνητος πίσω από το τοίχος. Επειδή όμως είναι μεγάλη η απόσταση ο παίκτης δεν επηρεάζει την φάση. Στο 85ο λεπτό δεν υπάρχει παράβαση στο πέσιμο του Βάργκας. Πολύ καλή διαιτησία του Καλογερόπουλου.

Στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πασχαλάκης πιάνει την μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής και σωστά αποβάλλεται. Αν έπιανε την μπάλα μέσα, δεν θα έκανε την κίνηση για να γυρίσει το κορμί του προς τα μέσα. Αυτά που λέει αντικρούουν αυτό που έκανε. Όταν ένας παίκτης στερεί από μία ομάδα ένα γκολ, ο παίκτης αποβάλλεται οπουδήποτε γίνει η παράβαση. Ο διαιτητής Σελίμος στην προκειμένη περίπτωση, λειτούργησε σωστά. Στο 47′ που ζητάει πέναλτι ο Λέτο, δεν υπάρχει και σωστά δεν το δίνει ο διαιτητής. Στην προσπάθεια του ο Λέτο να σουτάρει, κλωτσάει τον αντίπαλο του.

Στο Ατρόμητος – Παναιτωλικός σωστά ακυρώνεται γκολ του Ατρόμητου ως οφσάιντ, πολύ καλός ο Κύζας.

Στο Κέρκυρα – Λάρισα, με διαιτητή τον Γκράνα, να κάνει άριστη διαιτησία. Στο 92′ ο Γκόλιας πετάει κάτω τον Τουράμ είναι πέναλτι και δεν το δίνει.

Στο Ηρακλής – Ολυμπιακός στον πειθαρχικό έλεγχο ο Φωτιάδης δεν πήγε πολύ καλά. Δεν δίνει κίτρινη σε τράβηγμα του Μποτία στον Λεοζίνιο. Στο γκολ του Περόνε ο πεσμένος Μποτία, βρίσκει με το χέρι την μπάλα. Εδώ είναι πέναλτι. Στο πέναλτι δεν υπάρχει πλεονέκτημα. Στην φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού, ο Ιντζόγλου στην προσπάθεια του να διώξει, βρίσκει την μπάλα με το χέρι".