Μια ενδιαφέρουσα ζεστή σαλάτα, ιδανική για τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Ταιριάζει πολύ με φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμάκι για να βάζετε επάνω σε κάθε φέτα κουταλιές σαν ντιπ.
Υλικά
250γρ. ελιές μαύρες, γλυκές (χωρίς κουκούτσι)
100γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα (βασιλομανίταρα)
250γρ. ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδου
2 κλαδάκια θυμάρι
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και μετά τα σουρώνετε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας λάδι, ρίχνετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε λίγα λίγα, για μερικά λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
Προσθέτετε τις ελιές και το σκόρδο στο ίδιο λάδι που σοτάρατε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε τις ελιές ζεστές μαζί με τα μανιτάρια
Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις ελιές, ανακατεύετε και τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
olivemagazine.gr