Βαθμολογία

Μπουρούσης: «Επιστροφή στην κορυφή»

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Goal Χωρίς Σύνορα» και στην συνάδελφο Χριστίνα Βραχάλη παραχώρησε ο Γιάννης Μπουρούσης που από φέτος ανήκει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής σέντερ έθεσε ως μεγάλο στόχο την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή και στους τίτλους, ενώ αναφέρθηκε και στο ρίσκο που πήρε, με τις πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να υπήρχαν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά και στην εκπληκτική ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Ο 32χρονος άσος τόνισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και δεν ξεχνά πόσο τον βοήθησαν στην εξέλιξη του, ενώ αναφέρθηκε και στην περίφημη χειρονομία του Βερολίνου το 2009 και τις 10 μέρες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μπουρούση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ:

-την εξαιρετική του σεζόν:

«Πήγα μια εβδομάδα πριν αρχίσει η σεζόν στην Ισπανία. Ήταν κάτι αφύσικο αυτό που κάναμε. Είχαμε δίψα για διάκριση. Προσπάθησα να βοηθήσω με την εμπειρία μου την ομάδα».

-τις προτάσεις που είχε και την επιλογή του Παναθηναϊκού:

«Το ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο από το 2009 και το είχα βάλει πείσμα να πάω. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω για ένα χρόνο, αλλά έχω δύο παιδιά και δεν ήθελα να πάω για να ρισκάρω. Από τη στιγμή που μου είπαν από τον Παναθηναϊκό ότι θα με περιμένουν, το έβαλα στο μυαλό μου και έβαλα στην άκρη την περίπτωση της Κίνας. Αν σκεφτόμουν με βάση τα οικονομικά θα πήγαινα στην Κίνα».

-τις περιβόητες «10 μέρες»:

«Δεν είναι να κάνουμε ανάλυση τι συνέβη το 2009 και ούτε θα ψάξω δικαιολογίες. Σαν χαρακτήρας είμαι αυθόρμητος και ντόμπρος. Σε όποια χώρα και αν πας, τον κόσμο τον κερδίζεις από το αγωνιστικό κομμάτι. Από την εμπειρία μου που έχω, θα προσπαθήσω να είμαι υγιής και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και τον πρόεδρο που αν θες πήρε ρίσκο φέρνοντάς με στην ομάδα».

-την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ:

«Ξέρω πώς είναι το ΟΑΚΑ. Έχω παίξει με την Εθνική, με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ. Αν ήταν όλα καλά και δεν υπήρχε ο φανατισμός, η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα δεν συγκρίνεται. Όσα χρόνια ήμουν στο εξωτερικό μού είχε λείψει».

-το πώς περιμένει την επίσκεψή του στο ΣΕΦ:

«Δεν έχω θέμα. Έχω παίξει πολλές φορές. Δεν με επηρεάζει αυτό. Μου είναι αδιάφορο. Έχω την εμπειρία πλέον, έχω αλλάξει».

-τη σχέση του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους:

«Ό,τι έγινε με μένα προ πενταετίας έγινε επειδή ένιωθα πικραμένος μέσα μου κι εκφράστηκα έτσι σε ένα τηλεφώνημα. Η αγάπη και τα συναισθήματα γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι ανθρώπινα, γιατί και με έχουν βοηθήσει και εξελίχθηκα σαν παίκτης».

-το αν τον πλησίασε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι:

«Όχι, δεν με πλησίασαν. Γιατί να με πλησιάσουν;».

-τους στόχους του Παναθηναϊκού:

«Η ομάδα φτιάχνεται για να πάει στην κορυφή. Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς και δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ. Ο στόχος είναι η κορυφή και μέσα από τη δουλειά πρέπει να έρθει».

-το τι του έχει ζητήσει ο Πεδουλάκης:

«Τίποτα, μόνο τρέξιμο (γέλια)».