Βαθμολογία

Η ΟΥΕΦΑ τίμησε τον Γκιρτζίκη

Πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος μένοντας όρθιος μέχρι τέλους μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον λάσπης… Εκδιώχθηκε -επί της ουσίας- εντός 15 ημερών για να μην κηρυχθεί έκπτωτος και ο αρμόδιος υφυπουργός τον αντιμετώπισε ως έναν κοινό κακουργηματικά κατηγορούμενο στην περιβόητη «Κάρτα Υγείας», που έγκριτοι νομικοί κύκλοι τη χαρακτηρίζουν εξαρχής ως μια ανεπανάληπτη… φούσκα.

Και φυσικά, όλα αυτά τα βίωσε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος όμως αναγνωρίζεται διεθνώς για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και μάλιστα τιμήθηκε από την ΟΥΕΦΑ το βράδυ της Πέμπτης (15/9) στο επίσημο δείπνο για το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.

Ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος παραμένει μέλος σε όλες τις Επιτροπές της ΟΥΕΦΑ που ήταν και το προηγούμενο διάστημα (αφού δεν υπάρχει καμία καταδίκη), έλαβε τιμητική πλακέτα από τον ίδιο τον Αλεξάντερ Τσέφεριν. Έτσι, ο νέος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ θέλησε να τονίσει με εμφατικό τρόπο την εκτίμησή του στον Γκιρτζίκη, ο οποίος ήταν και ένας από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν σημαντικά στην εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Κόντρα, λοιπόν, στις άνευ όρων κακίες και ψευτιές, ο Σλοβένος παράγοντας εξέφρασε το σεβασμό του στον Γιώργο Γκιρτζίκη, που φυσικά ήταν παρών από την αρχή μέχρι το τέλος των εργασιών του Συνεδρίου.

Παράλληλα, όμως, αυτή η βράβευση Γκιρτζίκη, σε συνδυασμό με την ούτε καν πρόσκληση του Σταύρου Κοντονή (πρωτόγνωρο γεγονός, με δεδομένο ότι πάντα καλούνται οι εκάστοτε εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε όποιο κράτος διοργανώνονται εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου), αποτελεί και μια πρώτη ένδειξη για την επόμενη μέρα… Δηλαδή, τη σκλήρυνση της στάσης του συντεταγμένου ποδοσφαίρου στον υφυπουργό Αθλητισμού με αφορμή τις συνεχιζόμενες ωμές παρεμβάσεις του ώστε να καταπατηθεί στην Ελλάδα το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο.

Να σημειωθεί ότι ο Τσέφεριν δέχθηκε και το συμβολικό δώρο της ΕΠΟ με αφορμή την εκλογή του στην Αθήνα, παραλαμβάνοντας από τα χέρια του εκτελεστικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Παυσανία Παπανικολάου μια μικρογραφία του Παρθενώνα.

a-sports.gr