Βαθμολογία

Ελληνικές ομάδες χωρίς... Έλληνες

Είναι ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί αρκετά... Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δείχνουν να μην εμπιστεύονται τους Έλληνες με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες υπενθυμίζεται ότι κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις παρέταξαν μία ενδεκάδα χωρίς ούτε έναν Έλληνα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία τους, ενώ οι «πράσινοι» είχαν μόνο τον Κουτρουμπή. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, είναι ο μοναδικός Έλληνας που διεκδικεί θέση βασικού και πολλές φορές ο μόνος που θα είναι και στην αποστολή για το «τριφύλλι».

Ελαφρώς καλύτερα είναι τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, ενώ παρεμφερής είναι και η εικόνα της ΑΕΚ. Η Ένωση δεν παίζει πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και σε αυτή φαίνεται πως δύσκολα θα αγωνίζονται πάνω από 3-4 Έλληνες. Με την Ξάνθη έπαιξαν οι Ανέστης, Μάνταλος, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος, αλλά ο τελευταίος δεν θα είναι βασικός με τον Σιμόες να επιστρέφει στην ενδεκάδα. Πόσοι ήταν οι Έλληνες που αγωνίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (16/9) με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ; Η απάντηση προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού μόλις πέντε τα κατάφεραν.

Στον Ολυμπιακό ούτε κάποιος από τις τρεις αλλαγές ήταν Έλληνας, στον Παναθηναϊκό μόνο ο Κουτρουμπής πήρε την ευκαιρία από τον Αντρέα Στραματσιόνι, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έσωσε κάπως την κατάσταση. Ο Βλάνταν Ίβιτς έβαλε από την αρχή τους Γλύκο, Τζαβέλλα, Πέλκα και Αθανασιάδη με τους δύο τελευταίους βγαίνουν αλλαγή. Έτσι συνολικά από τους 42 παίκτες που αγωνίστηκαν στα τρία ματς με Γιουνγκ Μπόις, Άγιαξ και Φιορεντίνα οι 37 ήταν ξένοι!

a-sports.gr