Βαθμολογία

Κατρούγκαλος: «Δεν απέρριψαν οι θεσμοί την πρόταση»

Στη διάψευση της απόρριψης της ελληνικής πρότασης για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων από τους Θεσμούς, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας.

Εισερχόμενος στο Ζάππειο Μέγαρο όπου πρόκειται να ξεκινήσει η σύνοδος για το μέλλον της εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών δεν απορρίφθηκε, αντίθετα επεξεργάζεται από το κουαρτέτο σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες(ακατάσχετο/κόκκινα δάνεια).

Στόχος, είπε ο υπουργός, είναι η επιστροφή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο δηλαδή στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τη χθεσινή συνάντηση Κατρούγκαλου-δανειστών, οι δεύτεροι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και ζήτησαν εξειδίκευση της πρότασης και αριθμούς προκειμένου να τα μελετήσουν και θα επανέλθουν με απαντήσεις και επισημάνσεις. Το σχέδιο προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα σπεύσουν να πληρώσουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές (από σήμερα, όχι από τις 31 Δεκεμβρίου) για να μην βγει εκτός ρύθμισης.

Σημειώνεται ότι η έναρξη του συνεδρίου καθυστέρησε λόγω του αιφνιδιαστικού μπλόκου που έστησαν μέλη του Πάμε στην είσοδο του Μεγάρου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έστησαν μπροστά από την είσοδο του Ζαπείου δύο πανό, ένα στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά, με το μήνυμα «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, έχει μόνο φτώχεια, μέτρα κι ανεργία». Ξεχωριστή ήταν, ωστόσο, η αναφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο τον οποίο απεικόνισαν σε ξεχωριστό πανό ως ψαλιδοχέρη από τη γνωστή ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ.

πηγή: protothema.gr