Βαθμολογία

Αλβέρτης: «Το περιμέναμε ότι θα γίνει ηγέτης ο Διαμαντίδης»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αναφερόμενος παράλληλα και στη σχέση που είχαν μεταξύ τους ως συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αξίες που διέπουν τους "πράσινους", αλλά και στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2016-2017, τονίζοντας πως η ομάδα φέτος είναι "για μεγάλα πράγματα". Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλβέρτης στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού:

Για τον Διαμαντίδη και τι τον χαρακτηρίζει: «Ο Δημήτρης είναι η προσωποποίηση της απλότητας. Μπορείς να συνεννοηθείς απόλυτα μαζί του. Γήινος. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά που τον έκανε και μεγάλο αθλητή. Η καθημερινότητα σε κάνει έτσι, η τριβή και η διάρκεια. Ο Δημήτρης είχε πάντα διάρκεια σε αυτό που έκανε μέχρι να σταματήσει. Πήγαμε μαζί φαντάροι την ίδια μέρα. Δεν ήρθε κάποιος που είπε γεια σας με λένε Δημήτρη. Είχαμε εικόνα και περιμέναμε ότι έχει όλα τα προσόντα να γίνει ένας ηγέτης. Ο Ομπράντοβιτς με τον Ιτούδη είχαν εξετάσει όλο του το φάσμα. Είχε τις δυνατότητες. Το να βγάλεις αστό παρκέ όλα τα χαρίσματα έχει να κάνει και με το πώς σκέφτεσαι γενικά, όχι μόνο σαν αθλητής αλλά και σαν άνθρωπος. Το να δουλεύεις για το σύνολο γιατί μέσα από το σύνολο διακρίνονται όλοι. Είναι καλύτερα ένα σύνολο χαρούμενο παρά ατομικά».

Για τη σχέση τους: «Υπάρχουν πολλές μορφές αλτρουισμού. Άλλος ήθελε να σε βοηθήσει με τα λόγια. Αλλά για να φτάσεις σε ένα επίπεδο πρέπει να δίνεις και κομμάτια. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η στιγμή που με φώναξε ήταν σεβασμός και συγκίνηση. Πάντα οι σχέσεις μας ήταν αληθινές. Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα στην κορυφή. Το γήπεδο ήταν το δεύτερο σπίτι μας και εκεί χτίζονται οι πραγματικές σχέσεις. Πάντα υπήρχαν αυτές οι σκέψεις. Αυτές οι στιγμές είναι οι συγκινητικές του αθλητισμού. Και είναι σχέσεις που διατηρούνται στην πορεία. Μπορεί έναν παίκτη να έχεις να τον δεις πέντε χρόνια αλλά με το που τον δεις να τις θυμηθείς. Είναι όπως οι σχέσεις στο στρατό».

Για τις αρχές του Παναθηναϊκού: «Είχε δομηθεί έτσι η ομάδα ώστε να στηρίζεται στις αρχές, στον σεβασμό, στην αγάπη και στη νοοτροπία του εμείς. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία ήρθαν όλα αυτά που ήρθαν».

Για το πώς έβαζαν στο κλίμα τους ξένους: «Όταν κάποιος μπει σε ένα περιβάλλον που είναι απόλυτα υγιές και το αισθάνεται καταλαβαίνει πως είναι πολύ πιο εύκολα να προσαρμοστεί».

Που πιστεύει θα καταλήξει: «Έχουμε ακόμη καιρό να τα συζητήσουμε. Να βραβευτεί και τα βλέπουμε από Δευτέρα».

Για την ζωή του στον Παναθηναϊκό και μετά το φινάλε του ως παίκτης: «Είναι η ζωή μας. Δεν μπορείς να φύγεις εύκολα από το δεύτερό σου σπίτι. Έχω περάσει παραπάνω από τη μισή μου ζωή στην ομάδα. Είναι κάτι που το αγαπάμε, θέλουμε να το βλέπουμε να το προοδεύει και το στηρίζουμε».

Για τους εορτασμούς: «Ξεκίνησε το 2009 με τη δική μου απόσυρση της φανέλας και συνεχίζεται. Είναι κινήσεις ωραίες που ανταποδίδουν ότι έχεις δώσει. Επιβραβεύεται η αφοσίωση. Τα δώσαμε όλα για το καλύτερο».

Για τους Γιαννακόπουλους: «Οι Γιαννακόπουλοι δεν βαριούνται ποτέ. Άλλη μία απόδειξη συνέπειας και αγάπης αυτή η αφοσίωση. Τα πράγματα συνεχίζουν να είναι έτσι με μεγάλες προσδοκίες και όνειρα για το μέλλον. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε».

Για τις ακαδημίες: «Από πέρυσι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια δημιουργίας των Ακαδημιών. Ξεκίνησε με όνειρα και όρεξη, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Έχουμε αυτή τη στιγμή την τιμή να φιλοξενούμε 400 παιδάκια με στόχο να τα κάνουμε καλούς ανθρώπους, καλούς αθλητές και γιατί όχι κάποιους από αυτούς και Πρωταθλητές. Είναι κάτι που μας αρέσει και μας τραβάει. Αν κάτι σου αρέσει το κάνεις και καλά».

Για τη νέα ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη: «Η ομάδα έχει τρομερό υλικό. Έχουμε ΄πάρα πολύ καλό ρόστερ. Χρειαζόμαστε χρόνο όπως κάθε καινούρια ομάδα για να δείξει αυτό που μπορεί. Αλλά είμαστε για πολλά πράγματα φέτος. Θα ευχαριστηθούμε!».