Βαθμολογία

Εν αναμονή των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εγκαινιάσει την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 9:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθεωρήσει τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς. Στις 11:45, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΘ Helexpo, ενώ θα επισκεφτεί τα περίπτερα της 81ης ΔΕΘ και θα είναι παρών στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ρωσίας η οποία είναι τιμώμενη χώρα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στις 14:30, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί σε γεύμα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ.

Επί ποδός τα συνδικάτα

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνδιοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες, βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία στη φτωχοποίηση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίσουν να στήνονται φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο», προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

πηγή: newsbeast.gr