Βαθμολογία

Καμμένος: «Αλλοι θα πάρουν τις άδειες»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι τελικοί καναλάρχες θα είναι διαφορετικοί από τους τέσσερις υπερθεματιστές, ενώ παράλληλα συνεχίζει την κόντρα του με τον κουμπάρο του και προσωρινό υπερθεματιστή, Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στο Λονδίνο στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας 80 κρατών για την αναβάθμιση των ειρηνευτικών αποστολών των Ηνωμένων Εθνών, όπου συναντήθηκε με  Έλληνες δημοσιογράφους και τους δήλωσε ότι θεωρεί πως οι τηλεοπτικές άδειες θα καταλήξουν σε διαφορετικά χέρια από εκείνα των προσωρινών υπερθεματιστών.

«Αμφιβάλλω ότι θα περάσουν τον έλεγχο του πόθεν έσχες αρκετοί (σ.σ. υπερθεματιστές). Όπως αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα μπορούν να εκπέμψουν σε high definition σε 90 ημέρες και με όλες τις εκπομπές έτοιμες. Είναι αδύνατον. Όπότε θα αναγκαστούν να κάνουν συμπράξεις. Πιστεύω ότι τελικά θα είναι άλλοι (σ.σ. αυτοί που θα πάρουν την άδεια). Μπορούν να του πουν του Καλογρίτσα: "Έλα εδώ. Εσύ έχεις δώσει 53 εκατομμύρια". Έρχεται το Star και άλλοι επιχειρηματίες, του δίνουν τα 53 εκατομμύρια και τον βγάζουν απέξω. Τελικά, έτσι όπως πάει το πράγμα, όλοι θα βολευτούν κάπως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτήθηκε για το αιχμηρό tweet που είχε κάνει για τον κουμπάρο του, Χρήστο Καλογρίτσα, στο οποίο είχε γράψει: «Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...». Η απάντηση του κ. Καμμένου ήταν η εξής: «Εγώ αυτό που έγραψα στο Twitter αφορούσε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Οι Αρχές πιστεύω ότι θα ερευνήσουν όλες τις ιστοσελίδες», ενώ άφησε και αιχμές για τους υπόλοιπους υπερθεματιστές: «Αν είχε γίνει ο έλεγχος πόθεν έσχες πριν από τον διαγωνισμό, δεν ξέρω αν πολλοί θα μπορούσαν να συμμετέχουν».

Το σχήμα Καλογρίτσα τελικά βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις υπερθεματιστές, με τον κ. Καμμένο όμως να εκφράζει τις αμφιβολίες του: «Από ό,τι ξέρω, δεν πήρε κανείς άδεια ακόμη. Όλοι οι υπερθεματιστές θα πρέπει να περάσουν τη βάσανο του νόμου για το πόθεν έσχες των χρημάτων. Για το αν προέρχονται από δηλωμένα εισοδήματα και καθαρές πηγές ή όχι. Ο Καλογρίτσας δεν πιστεύω ότι τα έχει. Που να τα έχει 50 εκατομμύρια; Ένας από τους όρους του διαγωνισμού είναι ότι (σ.σ. ο κάτοχος της άδειας) δεν μπορεί να έχει άλλη δραστηριότητα, όπως είχε ο Καλογρίτσας μέχρι προχθές που ήταν εργολάβος. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει (σ.σ. στη διαδικασία απόκτησης της άδειας). Είμαι βέβαιος ότι οι Αρχές θα κάνουν αυτά που προβλέπονται, δηλαδή έλεγχο του πόθεν έσεχς για όλο το ποσό το οποίο έχουν προσφέρει και έλεγχο των ασυμβίβαστων που υπάρχουν και προβλέπονται από τον νόμο. Αν ο Καλογρίτσας αποδείξει ότι δεν είναι εργολάβος ή ότι το έχει σταματήσει το σπορ, ή αν περάσει τον έλεγχο πόθεν έσχες, τότε καλώς να πάρει την άδεια».