Βαθμολογία

Μπαξεβάνος: «Το κερασάκι ο Μάριο»

Το δικό του «μπαμ» με τον Μάριο Μαρτίνεζ Ρούμπιο έκανε ο Κισσαμικός, ο οποίος κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό του τον πολύ ποιοτικό Ισπανό και τον παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (8/9).

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ο Σπύρος Μπαξεβάνος ξεκαθάρισε πως αυτή είναι η τελευταία μεταγραφή, ενώ δεν παρέλειψε να παραδεχτεί πως ανεβάζει την ποιότητα της ομάδας ο 31χρονος.

Ο τεχνικός του Κισσαμικού είπε: «Ο Μάριο είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας. Η τελευταία μεταγραφή, ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο, κερασάκι όπως το λέει. Από εκεί και πέρα, σίγουρα, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει μεγάλο βιογραφικό, έχει παίξει Ισπανία πρώτη εθνική απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Να τον καλωσορίσω, να του ευχηθώ να έχει καλή χρονιά, πάνω απ’ όλα να έχει υγεία.

Πρέπει να του πω ότι η δική μας ομάδα αυτά τα χρόνια τα έχει καταφέρει όλα από την ομαδική δουλειά, μέσα από την ομαδική προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον θέλουμε να μπει γρήγορα μέσα σε αυτή την φιλοσοφία της ομάδος μας.

Μια ομάδα που έχει ένα χαρακτήρα μαχητικό θα έλεγα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μια ομάδα που πέρυσι κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να κάνει μια πολύ καλή πορεία και να καταφέρει να φτάσει στην 6η θέση και να σωθεί πολύ γρήγορα. Για μας το ίδιο πρέπει να ισχύει και για φέτος, μια γρήγορη παραμονή, μια εξίσου καλή πορεία και αν μπορούμε ακόμα καλύτερη απέναντι σε ομάδες - μεγάλα ονόματα.

Το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο απέναντι σε ομάδες ιστορικές, όπως ο Άρης ο ΟΦΗ, ο Απόλλων, τα Τρίκαλα που έχουν ενισχυθεί πολύ, η Λαμία που επίσης είναι μια ομάδα με πολύ καλές μεταγραφές. Θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτές τις ομάδες και να καταφέρουμε την παραμονή στην κατηγορία γρήγορα και από εκεί και πέρα να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο με ένα ποδόσφαιρο που να μπορέσει φέτος να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να κάνουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο, τον θέλουμε κοντά μας, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του ΟΦΗ. Τους θέλουμε και για ηθική υποστήριξη στα παιδιά αυτά που μπαίνουν στην 6η εβδομάδα, δουλεύουν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό να είναι η ομάδα έτοιμη 25 του μηνός πρώτα ο Θεός άμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Να καλωσορίσω τον Μάριο και να ευχηθώ στο τέλος της χρονιάς να είμαστε πάλι χαρούμενοι και να έχουμε πετύχει κάτι καλύτερο από πέρυσι».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος και κατά πόσο θα βοηθήσει το γήπεδο των Περιβολίων τον Κισσαμικό: «Η κλήρωση είναι καλή, κάποια στιγμή θα παίξεις με όλους. Πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει παιχνίδια απέναντι σε ομάδες όπως ο ΟΦΗ, Ο Άρης. Και πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με δύσκολο αντίπαλο, αλλά τα είχαμε καταφέρει. Νομίζω μας ταιριάζουν τα δύσκολα, είμαστε μια ομάδα που συγκεντρώνεται περισσότερο σε τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε και εμείς μια καλή ομάδα. Και φέτος θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τέτοιες ομάδες και να πετύχουμε κάτι καλό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από κανένα, τους σεβόμαστε όλους, αλλά εμείς αγωνιζόμαστε μόνο για την δική μας ομάδα τον Κισσαμικό και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερα στο γήπεδο».

Ο πρόεδρος, Αντώνης Ροκάκης ανέφερε: «Όπως και πέρυσι εμείς προχωράμε δυνατά με όλες μας τις δυνάμεις, είμαστε αναγκασμένοι λόγω χαρακτήρα και λόγω κρητικού αισθήματος να προχωράμε συνεχώς μπροστά. Δεν μπορούμε, ούτε να σταματάμε, ούτε να κοιτάμε πίσω. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, από την πλευρά μας, ούτως ώστε να είμαστε και πιο δυνατοί στο ρόστερ και να παίζουμε σε ένα καλύτερο γήπεδο όπως αυτό των Περιβολίων φέτος και πιστεύω ότι και με την προσθήκη του Μάριο που πέρα ότι είναι καλός παίκτης, αδιαμφισβήτητα, ταιριάζει και με τα χνώτα μας, είναι παιδί ταπεινό, χωρίς πολλά λόγια . Θα είμαστε πιστεύω καλύτεροι από πέρυσι.

Όσο αφορά για το ποιος είναι ο στόχος για φέτος: «Εμείς έχουμε σαν στόχο να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, φέτος όμως το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο, έτσι τουλάχιστον διαφαίνεται, θα το δούμε αυτό. Η ομάδες είναι πιο ιστορικές, οι αντίπαλοι είναι πιο δυνατοί όπως θα έχετε δει και εσείς».

Τέλος, ο παίκτης δήλωσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και στον κόσμο ο οποίος από την πρώτη μέρα με αγκάλιασε.

Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια θέλω να δείξω ποιος είμαι μέσα στο γήπεδο, έχω χαμηλό προφίλ θα με δείτε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Είχα και άλλες προτάσεις για να έρθω να παίξω από άλλες ομάδες αλλά ο πρόεδρος μου έδειξε μεγάλο σεβασμό και ο προπονητής ότι με θέλει πάρα πολύ και καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια σοβαρή ομάδα και αυτός είναι ο λόγος που υπέγραψα εδώ. Είναι ένα «βαθμό» παραπάνω από καριέρα μου και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσω το 100%, την καρδιά μου και την δύναμη μου για να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή αλλά και τν κόσμο έτσι ώστε να έρθει στο γήπεδο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα και να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ θέλω να κάνω αύριο προπόνηση και να είμαι έτοιμος στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ».

Για το αν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μεταγραφή καθώς έπαιζε στην Μποαβίστα: «Το καταλαβαίνω αλλά πρώτα απ’ όλα είμαι άντρας δεν ήρθα για να λέω ότι είμαι ο καλύτερος και να μην έχω σεβασμό, ήρθα να δουλέψω, να δώσω όλη την ενέργεια μου και δεν θέλω κανένας να με βλέπει ότι ήρθα σαν "αστέρι" και να κάνω μαγκιές. Καταλαβαίνω ότι είμαι η καλύτερη μεταγραφή σαν όνομα αλλά θα δείτε ποιος είμαι μέσα στο γήπεδο δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι είμαι εδώ για να κάνω "μαγκιές"».

Σε ερώτηση τι γνωρίζει για τον Κισσαμικό και τη Β' Εθνική: «Με την τεχνολογία είναι εύκολο να έχεις πληροφορίες για όλα, έχω διαβάσει από media ότι ο Κισσαμικός είναι μεγάλη ομάδα και σταθερή ομάδα, έχει τον προπονητή 4 χρόνια και ο πρόεδρος κάνει πολύ καλή δουλειά και μου αρέσει αυτό, έχω πολύ καλή εικόνα γενικά από τον σύλλογο».

Χαριτολογώντας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν του είπε ο πρόεδρος ότι στόχος είναι η Σούπερ Λίγκ: «Ποτέ δεν μπορείς να πεις, στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή και να πάμε μπροστά δεν βλέπουμε τόσο μακριά. Στόχος να νικάμε κάθε Κυριακή και μετά βλέπουμε