Βαθμολογία

Αδιάβροχο και με σούπερ κάμερα

Λίγα λεπτά πριν αρχίσει η επίσημη παρουσίαση του iPhone 7 από την Apple στο Σαν Φρανσίσκο, η Amazon «πρόδωσε» τις βασικές καινοτομίες που φέρει η νέα συσκευή.

Συγκεκριμένα, από ό,τι φαίνεται στη σχετική ιστοσελίδα, το νέο smartphone δεν θα διαθέτει υποδοχή για ενσύρματα, συμβατικά ακουστικά. Επίσης, στην έκδοση iPhone 7 Plus θα υπάρχει φωτογραφική μηχανή με δίδυμους φακούς, ενώ στην απλή εκδοχή του, το iPhone θα είναι εφοδιασμένο με μια μεγαλύτερη κάμερα.

Αλλά και η ίδια η Apple, κάνοντας δοκιμές με το twitter της αποκάλυψε κατά λάθος ότι το νέο iPhone θα είναι αδιάβροχο. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η ανάρτηση, διαγράφηκε εν ριπή οφθαλμού -όχι όμως πριν από τους φανατικούς οπαδούς της τεχνολογίας που πρόλαβαν να κρατήσουν το επίμαχο tweet σε αποτύπωμα της οθόνης (screenshot).

Όπως ανακοινώθηκε κατόπιν από την εταιρεία, η τιμή του iPhone 7 θα ξεκινάει από τα 649$ ενώ του iPhone 7 Plus θα ξεκινάει από 769. Τα δύο νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις πρώτες χώρες στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα θα γίνουν διαθέσιμα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατά την επίσημη παρουσίαση του «καλύτερου iPhone που δημιούργησε ποτέ η Apple» στα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του iPhone 7 περιλαμβάνεται νέος επεξεργαστής A10 Fusion, που είναι 4πύρηνος και 40% πιο γρήγορος από αυτόν του iPhone 6.

Με το νέο επεξεργαστή τα παιχνίδια και οι εφαρμογές τρέχουν ακόμα πιο γρήγορα και ομαλά. Επίσης, γεγονός για τους χρήστες είναι πλέον και η μπαταρία με μεγαλύτερη αυτονομία.

Αναφορικά με την σούπερ κάμερα του iPhone 7, αυτή έχει αισθητήρα 12MP, και 60% πιο γρήγορο διάφραγμα 1.8f, ενώ τo iPhone 7 Plus έχει 2 κάμερες 12MP! Μία με φακό ευρυγώνιο 28mm και μία με τηλεφακό 56mm.

Η Apple επεσήμανε ότι η κάμερα του νέου iPhone δεν θα αντικαταστήσει τις DSLR, ωστόσο τόνισε ότι είναι η καλύτερη κάμερα που έχουν φτιάξει μέχρι σήμερα για το iPhone. Η οθόνη του iPhone 7 είναι Retina HD, 25% πιο φωτεινή με ακόμα πιο ζωντανά χρώματα.