Βαθμολογία

Με το δεξί η Εθνική, 1-4 το Γιβραλτάρ (video)

Πρεμιέρα με το δεξί έκανε η Εθνική μας ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 καθώς επικράτησε με 1-4 του αδύναμου Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στο σκορ νωρίς, ισοφαρίστηκε, όμως ένα καλό τρίλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφερε το 1-4 και κάπου εκεί το ματς κρίθηκε.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Εθνικής δεν είχαν διάθεση, το Γιβραλτάρ και μόνο που είχε σκοράρει ήταν επιτυχία και κάπως έτσι το 1-4 δεν άλλαξε με την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε να παίρνει το τρίποντο, όμως η εικόνα της πρέπει να βελτιωθεί καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς στον όμιλο.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 10' με φοβερό σουτ του Μήτρογλου, όμως στο 26' με εξίσου ένα εκπληκτικό γκολ του Γουόκερ που έστειλε την μπάλα στο Γ του Καρνέζη έγινε το 1-1 με το Γιβραλτάρ να σκοράρει το τρίτο του γκολ σε προκριματικές φάσεις.

Κάπου εκεί η Εθνική σοβαρεύτηκε και με ένα εκπληκτικό τρίλεπτο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το 1-1 έγινε 1-4 και όλα κρίθηκαν. Αρχικά στο 44' από σέντρα του Τοροσίδη ο Γουάισμαν άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ ο Φορτούνης στην αμέσως επόμενη φάση της αναμέτρησης πέτυχε σε κενή εστία το πιο εύκολο τέρμα της καριέρας του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βασίλης Τοροσίδης πρόσθεσε και αυτός το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ με ωραίο σουτ από πλάγια δεξιά με το 1-4 να αποτελεί το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις συγκινήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το Γιβραλτάρ δεν μπορούσε, και λογικό είναι, κάτι παραπάνω, η Εθνική δεν πίεσε για να ρίξει και άλλα τέρματα και έτσι το 1-4 αποτέλεσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

">http://

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71’ Κάιλ Κασκιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85’ Γιόμε), Λι Κασκιάρο.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71’ Τζιόλης), Μάνταλος (62’ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73’ Βέλλιος).