Βαθμολογία

ΠΣΑΤ: «Καμία ανοχή στα φαινόμενα βίας στον Αθλητισμό»

Μετά την Football League, την Super League και την ΕΠΟ ήρθε η σειρά του ΠΣΑΤ να καταδικάσει τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Αττικό Άλσος στην διάρκεια της κλήρωσης της Football League.

Όπως αναφέρεται και στον σχετικό τίτλο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή στα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Ο ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος Football League στο Αττικό Άλσος, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ατόμων που παρεβρίσκονταν στην εκδήλωση και μάλιστα σοβαρό του συναδέλφου φωτορεπόρτερ και μέλους του Συνδέσμου μας Στέλιου Βολιτάκη, με κίνδυνο απώλειας της όρασης του, ενώ καταστράφηκε και εξοπλισμός άλλων συναδέλφων μας.

Τέτοια γεγονότα, όχι απλά είναι καταδικαστέα από το σύνολο των υγιών δυνάμεων του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά είναι επιβεβλημένο με πρωτοβουλίες και δράσεις των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας να αποκαλύπτονται σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις των εμπνευστών τους.

Η καταδίκη και ο επιμερισμός ευθυνών συνεπώς στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Παραμονές έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και με δεδομένο ότι μήνες τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης μάχης οπαδικών «στρατών», αυτό που οφείλουμε να απαιτήσουμε ως Σύνδεσμος είναι, να μπει επιτέλους φραγμός σε συμπεριφορές και πράξεις που οδηγούν σε ιδιότυπους «πολέμους» και αντιπαραθέσεις συμφερόντων.

Καλούμε την Πολιτεία, την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, να εντείνουν τις ενέργειες τους στην κατεύθυνση εξυγίανσης τέτοιων καταδικαστέων γεγονότων.

Καμία ανοχή, καμία αβελτηρία δεν μπορεί πλέον να υπάρξει».