Βαθμολογία

Όουεν: «Πάντα ήθελα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ»

Την πρόθεση του να επιστρέψει στη Λίβερπουλ από την πρώτη κιόλας χρονιά που μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Μάικλ Όουεν.

Το καλοκαίρι του 2004 και ύστερα από μια 8ετία με απολογισμό 158 γκολ, ο Μάικλ Όουεν εγκατέλειψε το «Άνφιλντ» για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έδωσε στους «κόκκινους» 8 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει.

Ο ίδιος ωστόσο παραδέχθηκε πως δεν επιθυμούσε ποτέ πραγματικά να εγκαταλείψει τη Λίβερπουλ για να πάει στη Μαδρίτη, ενώ ύστερα από τους πρώτους 12 μήνες του εκεί ήταν ήδη αποφασισμένος να φύγει.

«Κάθε καλοκαίρι, ήμουν σε τηλεφωνική επαφή με τον ‘Κάρα’ (Τζέιμι Κάραγκερ) και του έλεγα πως προσπαθώ να βρω τρόπο να επιστρέψω. Μήπως με θέλει ο Ράφα; Μήπως ο Κίγκαν ή ο Ρότζερς; Συνεχώς αναρωτιόμουν. Όποτε ήμουν διαθέσιμος, η Λίβερπουλ είχε αρκετούς στράικερ. Και όταν εκείνοι με ήθελαν, ήμουν τραυματίας. Στο τέλος, δεν ήμουν εγώ ο παίκτης που είχα υπάρξει παλιότερα και απλώς δεν τους εντυπωσίαζα τότε» δήλωσε ο βετεράνος Άγγλος επιθετικός.

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Όουεν μετακόμισε στη Νιουκάστλ το 2005 και τέσσερα χρόνια μετά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο Μπενίτεθ δεν με ήθελε, μίλησα ξανά με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ήταν πολύ θετικός μαζί μου. Ήμουν τότε 29 χρονών. Έπρεπε να είχα αποφασίσει να αποσυρθώ τότε»;