Βαθμολογία

Αλβέρτης: «Πάντα ψηλά ο Παναθηναϊκός»

Με πολλές φιλοδοξίες αρχίζει και η φετινή σεζόν για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τη Δευτέρα (5/9). Ο διευθυντής ακαδημιών του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μετά-Διαμαντίδη εποχή, καθώς και τη νέα γενιά παικτών που έχει στα χέρια του ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αρχικά, ο «Φράγκι» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6» για τη νέα συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον ΟΠΑΠ: «Όλοι μεγαλώσαμε με τον ΟΠΑΠ να είναι σήμα κατατεθέν του ελληνικού αθλητισμού. Ο ΟΠΑΠ έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια κοντά αρωγός στον ελληνικό αθλητισμό . Οι εποχές δεν είναι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια και ο αθλητισμός έχει ανάγκη τη στήριξή του.

Ακόμα πιο σημαντικό βέβαια είναι το γεγονός ότι στηρίζει τους αθλητές είναι σημαντικό που στηρίζει τους αθλητές των Παρολυμπιακών Αγώνων. Εμείς σαν Παναθηναϊκός είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία».

Αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας του τη νέα χρονιά, ο Αλβέρτης ήταν ξεκάθαρος: «Οι στόχοι για τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ίδιοι, ξεκινάει μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες».

Σχετικά με το γεγονός ότι αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη τόνισε: «Οφείλουμε να προσαρμοστούμε όλοι σε οτιδήποτε καινούριο και με βάση τα νέα δεδομένα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο στόχος είναι να έχουμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ερωτηθείς πώς βλέπει εκείνος τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ, ο «Φράγκι» απάντησε: «Το μέλλον είναι στα χέρια μας και είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Αν μπορέσουμε να δείξουμε σε αυτά τα νέα παιδιά το πώς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις δυνατότητες τους θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

Τέλος για τον νέο κορμό της ομάδας και τους Έλληνες παίκτες σχολίασε: «Έλληνες παίκτες υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός έχει κάποια παιδιά που θα πρέπει να στηριχτεί η ομάδα. Θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας και να τους δίνουμε τη σωστή νοοτροπία».