Βαθμολογία

Στιλ: «Μεγάλη πρόκληση το πρωτάθλημα φέτος»

Ο Λουκ Στιλ μίλησε στο SkySports με αφορμή τη μεταγραφή του Τζο Χαρτ στην Τορίνο. Για έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή, η μεταγραφή εκτός Αγγλίας δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση και ο Στιλ μίλησε στο γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο για την παρουσία του στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και για τις εμπειρίες του από του από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι λοιπόν και ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για την παρουσία του στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, την πρόκληση του φετινού τίτλου, ενώ στάθηκε στις τρομακτικές καταστάσεις που έχει βιώσει.

«Το γήπεδο γεμίζει με καπνό και καπνογόνα. Στο γήπεδο πετιούνται αντικείμενα, σε χτυπάνε με λέιζερ, μπορεί να γίνει αρκετά τρομακτικό. Περπατούσα ανάμεσα σε ένα τούνελ με ένοπλους αστυνομικούς που κρατούσαν μεγάλες ασπίδες. Πέτρες πετάγονταν, δεν ήταν απλά αναπτήρες ή κάτι τέτοιο», σχολιάζει ο Στιλ για την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα ελληνικό γήπεδο.

Πως πήρε όμως την απόφαση να αγωνιστεί σε έναν σύλλογο εκτός Αγγλίας; «Είχα πει στον ατζέντη μου πως αν υπάρχει κάτι στο εξωτερικό που ήταν ελκυστικό, τότε θα ήμουν έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα. Περνούσα καλά στην Μπάρνσλεϊ, αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Το πρωτάθλημα της Championship ήταν κακό, αλλά αυτό που ήθελα ήταν να πάω μπροστά και να διεκδικήσω κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο. Νομίζω πως ήταν στιγμή να διεκδικήσω κάτι άλλο και σκέφτηκα πως αν αγωνιζόμουν στο εξωτερικό, αυτό θα μου άνοιγε μερικές πόρτες, κάτι που έγινε. Αυτή ήταν η ευκαιρία μου, να ζήσω μια περιπέτεια. Σίγουρα, μπορώ να καταλάβω όσους δεν θέλουν να φύγουν από την Αγγλία. Έχω φίλους που δυσκολεύονται να φύγουν από το μέρος που μεγάλωσαν. Κάποιοι έχουν οικογένεια και παιδιά, σε άλλους λείπει το σπίτι τους. Λογικό, ο καθένας είναι διαφορετικός», αναφέρει ο Στιλ.

Όσον αφορά το αν βρήκε δυσκολίες φεύγοντας από την Αγγλία και πηγαίνοντας στην Ελλάδα σε ό,τι είχε να κάνει με τη γλώσσα, ο Στιλ προσθέτει: «Ήταν δύσκολο γιατί είχαμε αρκετούς Έλληνες παίκτες τον πρώτο χρόνο που δεν μιλούσαν καλά αγγλικά. Αλλά είχα μαθήματα ελληνικών και έμαθα αρκετά. Δεν ήταν και εύκολο στην αρχή καθώς δεν ήξερα κανένα και δεν μπορούσα να μιλήσω τη γλώσσα μου. Προσπάθησα όμως να αντεπεξέλθω και έκανα καλούς φίλους. Μου αρέσει που έφτιαξα μια νέα ζωή. Την πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό είχαμε στην άμυνα δύο Έλληνες, έναν Ισπανό και έναν Κροάτη. Συνεπώς έμαθα όλες τις λέξεις στα αγγλικά. Όταν μάθεις κάποιες συγκεκριμένες λέξεις στη γλώσσα τότε όλα θα πάνε καλά. Δεν χρειάζεται να τη μιλάς άπταιστα. Ειδικά στα μεγάλα ματς που η ατμόσφαιρα είναι θορυβώδης. Είναι αστείο πάντως γιατί τώρα που μιλάω ελληνικά και ξαφνικά έχουμε μία τετράδα στην άμυνα που μιλάει αγγλικά. Φωνάζω 'τερματοφύλακας' στα ελληνικά και μου λένε να το φωνάζω στα αγγλικά γιατί μπερδεύονται. Συνεπώς πρέπει πάλι να αλλάξω».

Ο Στιλ, όπως εξηγεί, έχει στο μυαλό του μόνο τον Παναθηναϊκό. Νιώθει βελτιωμένος ποδοσφαιριστής έπειτα από την απόφασή του να δοκιμάσει στο εξωτερικό και τη δεδομένη στιγμή δεν σχεδιάζει την επιστροφή του στην Αγγλία.