Βαθμολογία

Εργαζόμενοι MEGA: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του MEGA με την οποία ζητάνε από την κυβέρνηση, τις τράπεζες καθώς και τους ιδιοκτήτες του καναλιού να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Η κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό είναι εδώ και μήνες δραματική με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και με το μέλλον τους αβέβαιο. Για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζουν όλα τα παραπάνω και καλούν την κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες ώστε να αποδεσμευτούν τα 30 εκατ. ευρώ και να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και να σκεφτούν οι μέτοχοι-αμέτοχοι ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και οικογένειες και όχι λογιστικά νούμερα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA:

Οι εργαζόμενοι του MEGA διανύουμε πλέον τον πέμπτο μήνα απλήρωτης εργασίας με βασική ευθύνη των μεγαλομετόχων-ιδιοκτητών μας. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, ενώ ήδη θρηνούμε την απώλεια δύο συναδέλφων μας.

Καλούμε τις τράπεζες να μη δείξουν την ίδια αναλγησία και αδιαφορία με τους μετόχους μας και να μεριμνήσουν ώστε να αποδεσμεύσουν μέρος των περισσοτέρων από 30 εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ώστε να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον 500 εργαζομένων στο MEGA και των οικογενειών τους και να έλθει σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των τραπεζών προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας.

Καλούμε τους “μετόχους-αμέτοχους”, που τυγχάνει να είναι και τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, να αναλογιστούν επιτέλους ότι μιλούμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για απλά λογιστικά νούμερα.

Οι εργαζόμενοι του MEGA επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευθύνης. Περιμένουμε έστω και την ύστατη ώρα οι ιδιοκτήτες του σταθμού να αποδείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι σε εργαζομένους που βρίσκονται με το ένα πόδι στο δρόμο.

πηγή: iefimerida.gr