Βαθμολογία

«Φοβούνται να μιλήσουν οι διαιτητές στην Αγγλία»!

Ο 55χρονος πρώην διαιτητής, Μαρκ Χάλσεϊ,  μίλησε στη «Sun» για το καθεστώς που επικρατεί στην αγγλική επιτροπή διαιτησίας κι αποκάλυψε συγκλονιστικά πράγματα, κάνοντας λόγο για πιέσεις στους ρέφερι, αλλά και τον φόβο να μιλήσουν.

«Στην Αγγλία, φοβούνται να μιλήσουν όσοι είναι εν ενεργεία διαιτητές αυτή τη στιγμή. Όμως, γνωρίζω κι άλλα περιστατικά πέρα από το δικό μου, όπου η Επιτροπή Διαιτησίας έχει ασκήσει πίεση ώστε ο εκάστοτε ρέφερι να δηλώσει κάτι διαφορετικό στην FA από αυτό που πραγματικά είδε στη φάση η οποία έχει απασχολήσει την Ομοσπονδία», ανέφερε ο Χάλσεϊ.

Οταν δε μίλησε για τη δική του περίπτωση όπου σε αγώνα του 2011 ανάμεσα στις Μπλάκμπερν και Στόουκ ενώ είδε το επεισόδιο μεταξύ Ενζονί και Σόουκρος, δεν έδειξε κόκκινη κάρτα, σημείωσε:

«Εκείνη τη στιγμή είδα κανονικά το χτύπημα των δύο παικτών. Δεν έβαλα κόκκινη κάρτα. Λίγο αργότερα, ήρθε ο παρατηρητής στ' αποδυτήρια και μου είπε ότι σφύριξα καλά. Μόλις πέρασε το Σαββατοκύριακο, στην καθιερωμένη μας συνάντηση, μου έδειξαν το βίντεο, αλλά και πάλι ήμουν χαρούμενος με την απόφαση που είχα πάρει.

Μου είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένω τηλεφώνημα από την FA. Και πάλι ήθελα να τους πω ότι πήρα τη σωστή απόφαση, όμως, τα αφεντικά μου, με πίεσαν να πω ότι απλά δεν είχα δει τη φάση όπως θα έπρεπε. Ήμουν οργισμένος, αλλά όπως σε πολλές περιστάσεις και δουλειές, κάνεις ό,τι σου πει το αφεντικό σου. Τελικά ο Ενζονζί τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές...».