Βαθμολογία

Ντουρμάζ: «Επικρατεί χάος στην Ελλάδα»

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ μίλησε στη Σουηδία και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει φέτος το καλοκαίρι από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για την Τουλούζ.

Μιλώντας στο fotballskanalen στην πατρίδα του, ο Ντουρμάζ εξήγησε πως το χάος που επικρατεί σε ποδοσφαιρικό και πολιτικό επίπεδο ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να πάρει μεταγραφή.

«Επικρατεί χάος εκεί στην Ελλάδα. Σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Πήρα μεταγραφή στην Τουλούζ κυρίως γι' αυτόν τον λόγο. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στην προπόνηση και στο ποδόσφαιρο. Έτσι είναι και όλο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει. Η προπόνηση αλλάζει όλη την ώρα. Η οικονομία το ίδιο. Τα πάντα. Υπήρχε μεγάλη προσοχή σε άλλα πράγματα πέρα από το ποδόσφαιρο, συνεπώς δεν είχα καμία επιθυμία να συνεχίσω να προπονούμαι εκεί και να έχω το ίδιο κίνητρο να τα πάω καλά. Συνεπώς όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της Τουλούζ που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν ένα καμπανάκι για μένα. Ήξερα ότι ήταν κάτι καλό και σημαντικό για μένα», σχολίασε ο Ντουρμάζ.

«Μάλιστα, όταν η σεζόν είχε τελειώσει, έπρεπε να περιμένουμε ένα μήνα και κάτι για να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Και όλα τα προβλήματα συνεχίστηκαν μέχρι και την προετοιμασία. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο Ντουρμάζ.

Παράλληλα ο Σουηδός μεσοεπιθετικός επισήμανε και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: «Όλοι οι σύλλογοι έχουν πρόβλημα με την πληρωμή των μισθών των ποδοσφαιριστών. Εμείς είχαμε ένα διαφορετικό σύστημα σε σχέση με τους άλλους συλλόγους συνεπώς πληρωνόμασταν σχετικά σε καλό χρόνο παρότι με καθυστέρηση. Ξέρω μερικούς ποδοσφαιριστές που παραμένουν απλήρωτοι ακόμα. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο είναι βαρετό. Αλλά είχαμε ένα σύστημα που ξέραμε πως θα παίρναμε τα χρήματά μας, συνεπώς δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας».

Ο Ντουρμάζ σχολίασε πως ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Champions League ήταν ένα ακόμα σημάδι προκειμένου να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την Ελλάδα. «Σίγουρα στην Τουλούζ δεν θα αγωνιστώ σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά την ίδια στιγμή η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήταν και η καλύτερη. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Champions League κι αυτό ήταν ένα επιπλέον καθαρό σημάδι ώστε να μετακινηθώ σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Στη Γαλλία υπάρχουν καλοί αντίπαλοι συνέχεια. Μπορεί να μην υπάρχουν τα μεγαλύτερα ονόματα, αλλά όλες οι ομάδες στη Γαλλία έχουν μεγαλύτερη ποιότητα σε σύγκριση με αυτές στην Ελλάδα. Αυτό θα με βελτιώσει και θα έχω καλύτερες ευκαιρίες εδώ».