Βαθμολογία

Καλογέρης: «Μόνο η άνοδος»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5» της Θεσσαλονίκης, έκανε ο παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς Αλέξης Καλογέρης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιλογή του να πάει στον Απόλλωνα : «Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά ότι με οδήγησε στο να πάω στον Απόλλωνα ήταν οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ομάδα, γιατί πάμε να κάνουμε όλοι μαζί μία καλή προσπάθεια η οποία θα γίνει με πάρα πολλά παιδιά, οι οποίοι είμαστε γνωστοί μεταξύ μας και αυτό είναι βασικό και για μένα. Η οικογένεια Καλαϊτζίδη είναι μία οικογένεια η οποία είναι συνεπής σε όλα αυτά που υπόσχεται».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Άμα δείτε το ρόστερ της ομάδας πλέον είμαστε πάρα πολλά παιδιά και από τη Βέροια κυρίως και από τον Άρη, οπότε είμαστε παιδιά που έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές».

Για το αν στόχος της ομάδας είναι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να εξασφαλίσει την άνοδο: «Δεν το συζητάμε αυτό, γι’ αυτό πήγαμε όλα τα παιδιά εκεί, δεν υπάρχει άλλος στόχος. Μόνο η άνοδος, φυσικά δεν το συζητάμε».

Για τη Γ’ Εθνική : «Θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με το περσινό, γιατί πέρυσι δεν υπήρχαν ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στα παιδιά και σε όλο το επιτελείο και εξαρτάται από εμάς το πόσο ή δύσκολο θα είναι να ανέβουμε».

Για το περιβάλλον και το κλίμα που βρήκε στον Απόλλωνα: «Μας καλύπτουν σε όλα. Δουλεύουμε πιο επαγγελματικά και από ομάδες της Σούπερ Λιγκ, έχουμε κάποια θεματάκια ακόμη, αλλά σιγά σιγά διορθώνονται όλα και πιστεύω σε λίγο χρονικό διάστημα θα λειτουργούμε άκρως επαγγελματικά, ό,τι δηλαδή χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής».

Για την προετοιμασία που άργησε και για τα φιλικά παιχνίδια: «Μας προβληματίζει το θέμα των φιλικών, αλλά ο τρόπος δουλειάς μας στις προπονήσεις είναι καθημερινός, σα να είναι παιχνίδι. Το μόνο που μας λείπει είναι ότι ένα φιλικό μπορεί να μας δώσει λίγα αγωνιστικά λεπτά, αλλά δεν με προβληματίζει πολύ γιατί έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς του κυρίου Καλαϊτζίδη. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να ξεκινούσαμε πιο νωρίς, να ερχόταν όλα τα παιδιά πιο νωρίς, αλλά δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα».

Για το πρωτάθλημα που ίσως αργήσει να ξεκινήσει: «Σίγουρα θα είναι καλό να αργήσει λίγο το πρωτάθλημα γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα – δύο φιλικά και αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας. Θα είναι καλό να πάει λίγο πιο μετά, αλλά και την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει θα είμαστε έτοιμοι».

Για τις συνθήκες που βρίσκουν οι ποδοσφαιριστές σε μικρότερες κατηγορίες: «Οι συνθήκες και στον Άρη που ήμασταν στη Γ’ εθνική, αν αφαιρέσουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία είναι λίγο δύσκολα, αλλά και την Καλαμαριά τώρα, η καθημερινή δουλειά, τον αγωνιστικό χώρο τον φτιάχνουνε, δε μας προβληματίζει αυτό. Η Γ’ εθνική είναι μία περίεργη κατηγορία αν έχεις συνηθίσει σε άλλες κατηγορίες, αλλά είναι καθαρά αποφάσεις δικιές μας και εφόσον μας καλύπτουν όλα τα υπόλοιπα δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα σ’ αυτό».

Για το τι θα συναντά στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις την πρώτη χρονιά που ήρθα στον Άρη ήταν δύσκολες, αλλά τώρα έχω μία εμπειρία παράπάνω και ξέρω πως είναι».

Για τον Άρη και την απόφασή του να φύγει: «Ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, άσχετα που είναι στην Γ’ εθνική. Πήρα αρκετά πράγματα και αυτό θα με βοηθήσει στο μέλλον. Θα μπορούσα να είμαι και φέτος στον Άρη, αλλά από τη στιγμή που αποφασίζω να μην είμαι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εγώ την απόφαση την είχα πάρει, από τη στιγμή που πέρναγε ο καιρός και μετά, μίλησα και με τον κύριο Αναστόπουλο, που ήταν τυπικό το θέμα. Σίγουρα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, τα παιδιά που είναι στην ομάδα είναι έμπειροι με υψηλές παραστάσεις. Το πλεονέκτημα που έχει ο Άρης έναντι των άλλων ομάδων είναι το εντός έδρας παιχνίδι. Πιστεύω ότι δύσκολα θα περάσει ομάδα από το Κλεάνθης Βικελίδης και εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι θα καταφέρει να ανέβει ο Άρης».

Για το αν ο κόσμος του Απόλλωνα θα στηρίξει την ομάδα: «Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα μας στηρίξει, έχει καταλάβει ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια και ότι δεν πάμε να κοροϊδέψουμε, οπότε πιστεύω ότι θα γυρίσει σιγά σιγά. Αν όχι από την αρχή, πιστεύω κατά τη διάρκεια της χρονιά και βλέποντας την ομάδα να πηγαίνει καλά, πιστεύω θα γυρίσει για να μας βοηθήσει».

Για τον Άλεξ Κάλας και το αν μίλησε μαζί του πριν ολοκληρώσει τη μεταγραφή του:«Δεν είχα κάποια επικοινωνία μαζί του για τώρα στην Καλαμαριά, παλιότερα με τον Άρη είχα, αλλά δεν τίθεται θέμα τον γνωρίζω, με γνωρίζει, ξέρω τι άνθρωπος είναι οπότε δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σχολιάσω τον κύριο Κάλας».