Βαθμολογία

Σάμαρης: «Ενότητα και ψυχή μας έδωσαν τη νίκη»

Η Εθνική μας ομάδας διαθέτει ενότητα και ψυχή, με αυτό να είναι το στοιχείο της νίκης της Ελλάδας με 2-1 στην Ολλανδία την Πέμπτη (1/9), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ανδρέας Σάμαρης μετά το τέλος του αγώνα στον «ΟΤΕ TV». 

Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε και για το παιχνίδι με το Γριβραλτάρ, το οποίο θεωρεί πιο δύσκολο από αυτό με τους «οράνιε». Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις των Γιάννη Γιαννώτα και Γιώργου Τζαβέλλα.

Οι δηλώσεις του Σάμαρη: «Είναι απλά μια καλή βραδιά. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι αυτή η εικόνα. Σιγά σιγά με την ενότητα και την ψυχή που βγάλαμε σήμερα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψεις στην προπόνηση, ίσως δουλέψαμε πράγματα στο μυαλό μας. Η ενότητα μας φέρνει πιο κοντά στο γήπεδο. Το σημερινό ματς δεν έχει σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης και το θεωρώ πιο δύσκολο». 

Από τη μεριά του ο Γιαννιώτας δήλωσε: «Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μένα το γκολ, όπως και κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ένα σπουδαίο γκολ για μένα το πρώτο μου γκολ, ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα και σίγουρα αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.

Θεωρώ ότι και στα δύο προηγούμενα φιλικά ματς με την Αυστραλία, το ένα το χάσαμε στο 90, το άλλο το κερδίσαμε, όπως και σήμερα. Η ομάδα αρχίζει να βρίσκει πατήματα, όλα τα παιδιά συζητήσαμε και οι παλιότεροι μας έδωσαν καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και αυτό αρχίζει και βγαίνει στο γήπεδο.

Για τη συνέχεια, εμείς το μόνο που προσπαθούμε και μπορούμε να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε και να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο για το εθνόσημο. Ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται πάντα περήφανος για αυτή την ομάδα. Μετά την κοιλιά που πέρασε τα τελευταία χρόνια, από εδώ και πέρα νομίζω μπορούμε να μπούμε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών».

Τέλος, δηλώσεις έκανε και ο Τζαβέλλας; «Είναι σημαντικό το ότι ζούμε μια Εθνική που όλοι γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα όπως λέμε εμείς. Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι και σημασία έχει το επόμενο που είναι και επίσημο. Είναι σημαντική η δουλειά που γίνεται και δεύτερο και σημαντικότερο είναι πως είμαστε καλά μεταξύ μας. Είμαστε μια οικογένεια εδώ και το λέω γιατί ισχύει και έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε».